31 Ağustos 2007 Cuma

Sigarayi Birakmak: Nikotin Sakizi

Ofis arkadasim Emre 50 gundur sigara icmiyor. Sigarayi nikotin sakizi ile birakti.
Size onun bana yazdigi tavsiyeleri aktariyorum:
1- Ilk cignedigin zamanlar migde bulantisina yol acabiliyor. Daha sonra (1-2 gun) vucut alisiyor. Corlu'daki arkadas da nikotin sakiziyla birakmis, ama ilk cignediginde kusmus.
2- Ilk 15 gun istedigin kadar cigne, kendine hic sinir koyma, zaten 10-15 tanenin utune cikamazsin.
3- Sigaranin icinde Nikotin haricinde bagimlilik yapan baska bir madde yok . Onu da zaten sakizdan aliyorsun.
4- Nikotin eksikligi ayni zamanda psikolojini de etkileyen birsey oldugundan olmayinca hayati yasayamayacakmissin gibi hissediyorsun. Bu yuzden sakizdaki nikotin kana karisana dek cok kotu seyler hissedebilirsin. Fakat hersey 1-2 dk. icinde geciyor, sadece cok kisa sure kendini kotu hissedecegini bil ve ona gore davran.
5- Sigarayi cigerine cekme aliskanligin oldugu icin ilk bir ay kendini sanki birseyi yapmiyormus gibi garip hissedeceksin. Ama pisikolojik ve duygusal olarak zorlanmayacaksin.
6- Sigarayi biraktigin zaman damarlarinin kasildigini hissedersin cunku gercekten kasili :) Nikotin kalbin ve damarlarin gevsemesini saglar. Tabi sen bunlari hissetmeyeceksin, cunku nikotini zaten aliyorsun.
7- Arada sirada kendini birsey yapmiyormus gibi hissedip sigaraya donmek isteyebilirsin. Ama unutma yaptigin sey hayatini kokten degistirecek. Bir ay sonra bazi kaybettigin duygulari tekrar hissetmeye baslicaksin. Daha once hic yapamadigin gibi aglayip rahatlayabileceksin. Ayrica problemlerini gorup duzeltme istegi duyacaksin.
Yukaridaki satirlar ofis arkadasim Emre'ye ait. Noktasina virgulune dokunmadan birebir buraya aktardim.
Tesekkurler Emre.

127 yorum:

Adsız dedi ki...

buğün bende nikotin sakızı aldım yarın sabahtan itibaren bende sıgarayı bırakacagıminşallah bıraka bilirim çok istiyorum bırakmayı çünkü artık zararını gördüğümü hissediyorum yirmi beş senedir içiyorum bol zarar verdi artık yeter

Adsız dedi ki...

buğün sirgarayı bıraktım nikotin sakızına başladım aptal gibiyim ama artık sıgaranın bana zarar vermesine izin vermiyecegim inşallah başaracağım yirmi yıldır içiyordum bi faydasını görmedim bol zarar verdi tamamen bıraktığımda tekrar zazcam inşallahhhh

Adsız dedi ki...

sigarayı bırakalı bugün 6ncı günüm bu kez kesin kararlı olduğum için bırakmakta çok zorlanmadım (daha önce defalarca denemiştim) fakat yinede ne olur ne olmaz diye nikotin sakızı aldım günde 3 sakız fazlasıyla yetiyor sigara 17 yıllık arkadaşımdı ve içmeyi gerçekten çok seviyordum ama baktımki bu arkadaşımın bana hiç yararı yok aksine hayatımı mahfediyor paramı alıyor sağlığımı bozuyor yazıklar olsun sana dedim bir gece paketimdeki son sigarayı karşıma alıp sordum bana faydanı söyle söz arkadaşlığımıza devam edeceğim senle dedim..sustu öylece baktı bana, lanet olsun senin gibi arkadaşa dedim kafasını kopardım şimdi nemi oldu 1 haftadır hayatın tadını çıkarıyorum.

Adsız dedi ki...

Nikotin sakızına bu sabah başladım canım sigara isteyince birtane çiğniyorum gerçekten etkili, nefesim daha iyi 1 gün geçmemesine rağmen, sanki ciğerlerime dahaçok hava giriyor:) 12 yıldır sigara kullanıyorum artık onu çok ciddi olarak bırakmayı istiyorum, inşallah başarırım, inşallah sizlerde başarırsınız..
Sigarasız sağlıklı günler dilerim..

Adsız dedi ki...

Sigarayı bıraktım cok mutluyum. 2 yıl oldu bırakalı.İzmir 'de oturuyorsanız,işiniz kolay.9 Eylul tıp fakultesi Gogus Hastalıkları polk.yardımı ile sizde bırakabılırsınız.2 ay nikotin bandı kullandım daha sonra da sakız çıgnedım.gunde 3-4 sakız cıgnıyordum.hala zamansız acıkma hıssı oldugunda cıgnıyorum dr.lar sakızın sayısı az oldugu için cıgnememe izin veriyorlar.

Adsız dedi ki...

14 seneden beri bilfiil sigara iciyordum. Ozellikle oglum dogunca birakacagim diyordum ve sonunda biraktim. 2 aydir icmiyorum. Nikotin Sakizinin yardimi oldu. Ancak sizlere bi tavsiyem olacak. 2mg sakizlardan gunde 3 ile sinirlandirin kendinizi. Cay/ Kahve ile kullanimini azaltin eger sigara ile iciyorsaniz. Caniniz sigara istediginde direkt bir bardak su icin..

Kuveyt'den selamlar

Adsız dedi ki...

ya ben de buna karşıyım. nikotin sakızı nedir? Evet nedir soarım size..Nikotin ihtiyacınızı karşılayan bir madde değil mi? eveeet.gelelim işin püf noktasına..bu sakızlar sizin nikotin bağımlılığınızın devamını sağlayan maddeler aslında..madem illa nikotin alıcaksın sigaraya devam et.demek ki hazır değilsin. Haksız mıyım sayın arkadaşlar. sigara bir anda tamamen bırakılır, bantla, sakızla olmaz bu iş. Kaçtım.

Adsız dedi ki...

sakız kullanacaksanız sigara içmeye devam edin diyen arkadaş. insanların moralini bozmaktan başka bir işe yaramazsın. sakız ile sadece nikotin alıyorsun, sigara ile hayal edemeyeceğin çeşit zehiri de nikotin ile birlikte alıyorsun. nikotin sakızı ile bırakmayı geçiş dönemi olarak algılayın. nikotinden vazgeçmeden sigara içme alışkanlıklarınızdan önce vazgeçiyorsunuz. ben sigara içmezsem ne yaparım diyen bir sürü insan var. kendinizi sigarasızlığa alıştırdıktan sonra ikinci aşama olarak sakızı bırakmak için uğraşırsınız. tek ceselde tamamını bırakmaktansa iki celsede bırakmak daha mantıklı. garantili bir yöntem mi? hayır tabi ki. herşey kafada bitiyor. eğer kafada bırakmaya karar vermişseniz sakız size destek olur sadece.
not : günde 2 paket içiyordum. 3 aydır içmiyorum. sakız çiğnemeye devam şimdilik.

hayalperes dedi ki...

Bende sigarayı bıraktım niot,in sakızının sayesinde ama hastalandım.Boğazlarım şişti miğdem bir tuhaf oldu halsizlik,baş ağrısı,ateşlenme v.b etkiler oldu bu vakayı nikotin sakızımı yada sigaranın vücudumda hapis olmasımı anlayamadım neyse ki şu an iyiyim ve sigarasız günlere hoşgeldin dedim kendime artık özgürüm gerçekten ve çok mutluyum bu illetten kurtulduğum için süperrr...

Adsız dedi ki...

Sigara bırakanlardan oldugum için mutluyum.30 yıl içtim. 3 yıldır içmiyorum.51 yaşındayım. İzmirliyim DEU HAST.GOGUS HAST.SERVİSİ yardımıyla basardım.Yeterki isteyin yardım almaktan çekinmeyin.Nikotin sakızını günde 3-4 tane almaya devam ediyorum. Doktorlar sayıyı artırma,çiğne dediler.Ben bu kadarını başardım.Siz daha iyisini yapabilirsiniz.

gerçek dedi ki...

5. günüm sigarasız.. İlk 3 gün zorlandım.. Nikotin sakızıyla arada gelen krizleri atlattım.. Günde ortalama 2 tane çiğniyorum.. Yemeklerden sonra yarım şekilde.. Etkisi var kesinlikle.. Bugun diğer günlere oranla çok daha iyiyim.. İlerleyen günlerde yine yazacağım..

Adsız dedi ki...

ben 12 gün oldu bırakalı ilk 3 gün pek zorlanmadım ama 4 ve 5 inci gün zorlandım fakat inatla içmedim hatta sigara uzatanlar bile oldu almadım size tavsiyem canınız sigara istedigi zaman bol bol soğuk su ve ya soda için.daha once bır cok denemelerım oldu en fazla 2 gun içmezdim.ama simdi kokusundan bıle rahatsız oluyorum çok rahatım çoooook

Adsız dedi ki...

7 yıldır sigara kullanıyorum.3 yildir günde 1 paket içiyorum çok defa bırakmayı denedim. bırakma denemelerim de en fazla 24 saat sigara içmedim.soluk almakta zorlanıyorum . size yemin ederimki herşeyi yapmaya hazırım sadece bu illetten kurtuluyum.yarın nikotin sakızı alıp bu işi kesinlikle bitirmek istiyorum allahın izniyle. şuna eminikim ki eger bir insanı sigara içmekten vazgeçirebilirsek o insana yaptıgımız en iyi iyilik budur diye düşünüyorum ... inşallah bırakacam bu illeti bi maddeye bi nesneye baglı olmak bile ruhumu boguyor kendime güvenim sıfır ... eger sigarasız 1 hafta geçirebilirsem yine buraya yazıcam yüz akıyla ...arkadaşlar bu gerçekten büyük ve ciddiye alınması gereken bi sorun.yorumlarla motive oldum yine yazacam yüz akıyla inşallah

Adsız dedi ki...

25 gunden berı sıgara ıcmıyorum nıkotın sakızının sayesınde bırakmak ısteyen arkadaslara tawsıyem alın deneyın kullanın bırazda sabırla ınsallah sızde bırakacaksınız hayatın gercek tadını cıkarmak ıcın daha ne kadar zehırleneceksınız ::)

Adsız dedi ki...

2 gun oldu nikotin sakızı kullanalı ve icmeyi bıraktım. En azından psikolojik olarak beni rahatlatıyor. Kim ne derse desin gunde bir paket sigara icmekten cok daha iyidir. Lutfen bırakmak istiyorsanız her yolu deneyin. İnanın hepside sigara icmenizden kat kat iyidir. Saglıklı gunler dilerim...

Adsız dedi ki...

burdaki yorumları okuduktan sonra bende cesaretlenip denedim.19 yıldır sigara kullanıyordum 5 gün önce günde bir paket sigara kullanan biriyken 5 gündür günde 3 tane nikotin sakızı çiğneyen biri oldum.şimdilik iyi gidiyor.bence denemeye deger arkadaşlar.

Adsız dedi ki...

sigarayı bırakalı 1 ayı gecti oncelerinde cok zorluk cektım goğusumde sıkısma surekli aclik hissi vs. her hangibi araç kullanmadan bıraktım kendime kendime irademin sikarayi biracak kadar guclu olduğunu inandirdim simdi kesinlikle canim sigara istemiyor. Nikotin vucuda zararı olduğu kadar yararıda olan bir madde fakat normalde vucut istenilen bıktarı yiyeceklerden aliyor ama sigara bağimlilarinda vucut sadece sigaradan almaya endesleniyor. Sigarayi bıraktıktan sonra vucudun duzene gireceği sure arliğinda bu sakızdan çiğnenmesinin faydalı olacağını dusunuyorum.

Adsız dedi ki...

38 sendir babam sigara içiyor.babamda pazartesi nikotin sakızına başlayacak.ALLAH izin verirse babamda sigarayı bırakacak.

Adsız dedi ki...

MRH BENDE SIGARAYI BIRAKANLARDANIM.BIR AY OLDU.ILK HFT BAND KULLANDIM.SAKIZIMDA VARDI AMA KULLANAMADIM.COK ACI GELDI.UMARIM BIR DAHA HIC ICMEM.UMARIM HERKES BIRAKIR.

Adsız dedi ki...

arkadasım 25 yıldır günde 2 paket sigara kullanan biri idi 2 gün önce sigarayı bıraktıgını söyledi şasırdım 1 ay olmuş bırakalı sabah erkenden ilk işim benimde almak oldu 2 gündür 3 er tane alıyorum yardımlarınız ve yorumlarınızdanda çok tkilendim tşklr yasasın dumansız hava sahası

Adsız dedi ki...

arkadaslar 2 mg olanından vede veyveli olanından alın mutlaka o bile agır gelecektir

Adsız dedi ki...

ya bende sigarayı bırakmaya karar verdim 2 gün içmedim daha sonra yardımcı olması adına nikotin sakızı aldım ama miğdem çok kötü oldu kusacak gibiyim ama ne olursa olsun bir dumana yenik düşmeyeceğim artık13 yıldır esiriydim zatenn artık sonn sakızıda tavsiye ederim arkadaşlar

Unknown dedi ki...

7 yıldır içtiğim tabiri caizse zıkkım dan 1 ay oldu kurtulalı sakız falan kullanmadım arkadaşlar size tavsiyem karanfil otu alın aktardan kaynatın ve günde en az 2 kez için bu nikotinin vücuttan atılmasını hızlandırıyor bence denemenizde fayda var sigaranın umuma açık alanda içilmesi yapılan zamlar zaten insanı bırakmaya teşvik ediyor ben 7 yılda bir ev parasını zehir olarak içime attım ne mutlu ki bıraktım yediğiniz içtiğinizden tat alıyorsunuz

Unknown dedi ki...

Dün gece aniden bırakmaya karar verdim. Göğsümü iyi hisetmiyordum. Ve bıraktım. Son derece kararlıyım. Sabahları çok sevdiğim için biraz zorlandım ama nikotin sakızı ile onu da bertaraf ettim. Gerçi sakız olmadanda bu başarabileceğimi biliyorum.

Şöyle bir hesaplama yaptım. günde bir paketten 365x5,5TL=2000 TL/yıl. Bir maaşım kadar. Bugün Ocak 14 ve yılbaşından beri bugün hala bir yıllık sigara masrafımı çıkartamamışım. Yılda bir ay buna çalışıyordum. Artık yılda 12 ay kendime çalışacağım. Ve sağlığımı koruyacağım daha da güzeli.

Adsız dedi ki...

ben de bugün aldım nikotin sakızını. ilk defa 10 dakika önce çiğnemeye başladım. tadı biraz garip. acılık varmış gibi. biraz da boğazımı yakıyor. fakat boğazımı yakması hoşuma gidiyor çünkü sigara dumanını içime çekerken hissedilen duyguya benziyor. 5 senedir içiyordum artık bırakmaya kesin kararlıyım. sonucları daha sonra yazarım.

Unknown dedi ki...

Merhaba, 13 senedir sigara içiyordum. Sigarayı daha önce bir çok kez kendi kendime 2 defada profesyonel yardımla bırakmayı denedim. Genelde rekorum iki gündü.
Bir anlık kararla tekrar bıraktım. 6 gündür içmiyorum ve günde 4-5 nikotin sakızı kullanıyorum.

Bırakmak isteyen arkadaşlara bir kaç tiyo vereyim.

1) Sigarayı bırakmanın 1 numaralı kuralı kararlılıktır.
"Sigaradan artık nefret ediyorum, sigara içmeyeceğim ve hayatım değişecek" cümlesinin arkasında ne kadar kararlı durursanız o kadar güçlü bir başlangıç yapmış olursunuz.

2) Nikotin sanırım en güçlü bağımlılık yapan maddelerden biri. Kimsenin şevkini kırmak istemem fakat insanlar sigarayı bırakamaz sadece ölene kadar içmeye ara verirler. Bu gerçeğin etkisi sizi her ne kadar ilk günlerde çok zorlasada zamanla kontrol edebileceğiniz bir hale dönüşecek.
Her zaman bu sebepten dolayı tetikte olmanız gerekir. 6-7 aylık bir ayrılık sonrası, nasıl olsa bir şey olmaz bir taneden diyerek tekrar sigara yakmak, tekrar sigaraya başlamış olmanız ve bitmenizdir.

3) Çay & kahve, bilgisayar vs gibi otomatik olarak sigarayı tetikleyen alışkanlıklarınıza bir kaç gün ara verin ve sıcak içeceklerde şeker kullanmayın.

4) Ortalama günde 1 paket sigara içen bir insanın, günde içtiği sadece 5-6 sigara , nikotin ihtiyacından kaynaklanan tüketimidir. Gerisi el alışkanlığı vs gibi psikolojik faktörler.

5) Evet en büyük sıkıntı nikotin ihtiyacı kaynaklı tüketimi kesebilmek. Belli bir süre sonra ne kadar kararlı olursanız olun, krizlerde sıkıntı yaşamaya başlayacak ve sigarasız yaşayamayacakmışsınız gibi bir yanılgıya düşeceksiniz. Bunları şu şekilde atlatabilirsiniz.
Her bir kriz ortalama 2-3 dakika sürer bu sırada başka şeylerle uğraşın su için dikkati dağıtın. Nikotin sakızları bu durumlarda mükemmel bir çözüm, ama kesinlikle iradeli kullanmak gerekir.
Nikotin ihtiyacınızı sakızla karşılarken kendinizi salmayın. Nikotinsizliğe mümkün oldukça direnin ve tahammülün kalmadığı anlarda sakıza yönelin. Aksi halde birde sakızı bırakmak için uğraşacak ve
kararsız, kontrolsüz tüketimden dolayı belkide yeniden sigaraya başlayacaksınız.

6) Sigarasız yaşayamayakmışsınız gibi bir yanılgıya düşer ve kararlılığınızı kaybetmeye başlarsanız, "Artık sigara içmeyeceğim" diye değil, "Bugün sigara içmeyeceğim" şeklinde düşünün.
Bu şekilde kendi kendinizi kandırarak önünüze daha kolay bir hedef koymuş olursunuz ve bunu hergün tekrarlayarak olayları daha basit bir şekilde atlatmış olursunuz.

7) Son olay, unutmayın sigara bırakılmaz, sadece ara verilir... Bu gerçek her ne kadar ürkütücü görünsede, sigarasız geçen her gün , sizi dahada güçlendireceği için olayları çok çok daha
rahat kontrol edebileceksiniz. Sigarasız geçen süre 1 günde olsa 1 senede olsa tekrar bir sigara yakmak sizi yeniden bağımlı yapacak ve bütün emeklerinizi bitirecektir.

Adsız dedi ki...

5 senedir sigara içicisi olarak, ani bir kararla sigarayı bıraktım.6 gündür içmiyorum. Şimdilik günde maksimum 4 sakız kesinlikle yeterli oluyor. ilk 3 gün sigara içmiyeceğimi bildiğimden yataktan bile kalkmak istemedim ve ilk gün 18 saat uyudum. bugün kendimi iyi hissetmeye başladım. Sigarasız 6. gün olması insana ayrı bir haz veriyor. umarım teori doğru çıkar ve her geçen gün iradem nefsime karşı kontrolü biraz daha ele alır

Adsız dedi ki...

2001 yılının ekim ayında nikotin sakızı yardımıyla sigarayı bıraktım.1,5 yıl hiç içmedim.daha sonra bazı sıkıntılardan sonra tekrar başladım.yine bırakmayı düşünüyorum.nikotin sakızının yardımı oluyor.fakat denildiği gibi önce kafada bitirmek gerek.ben içmek istemiyorum artık demelisiniz.tek başına sakız işe yaramaz.serdar

Adsız dedi ki...

15 senedir kullanıyordum sigarayı bugün sakıza başladım ve içme hissini kesiyor inşallah bırakacağım çocuklarım da beni destekliyor sonuçları yazmaya devam edeceğim

Adsız dedi ki...

merhaba sigarasiz günler ben 12 senédir sigara iciyordum bundan 2 sene önce birakmayi kafayi koydum ve bir cebimde sekersiz sakiz bir cebimde KARANFIL le dolasiyordum canim sigara istediginde agzima bir tane karanfil atiyordum yanliz seker gibi agzimda gezdiriyordum zamanla karanfil yumsuyor ve agzim biraz uyusuyor ama sigara istegi ortadan kalkiyordu 1 sene sigara icmedim sonra lanet olasi nargileyi alistim neredeyse günde 2 sefer nargile iciyordum ama siz sakin icmeyin nargile sigaradan 50 kat daha zararli ve simdi 5 günden beri nikotin sakizi kullaniyorum ama düsünüyorum nikotin sakizini nasil birakacagim TEKRAR YAZIYORUM KARANFILLE BIRAKMAK KESIN CÖZÜM
iyi günler

Adsız dedi ki...

2yıl öncesinin yorumları var nerde bu yorum yazanlar gercekten artık sigarayı bıraktılarmı yoksa bırakalım derken bu sefer nikotin sakızı bagımlısı mı oldular geri dönüp 2yıl öncesine göre degişiklikleri anlatırlarsa yeni baslayanlara bi moral olur düşüncesindeyim

Adsız dedi ki...

11 yıldır sigara kullanıyordum. Şantiyelerde olduğum için aşırı derecede kullandığım zamanlar oluyor 3 pakete kadar çıkıyordu. 2,5 ay oldu bıraktım ilk başlarda aşırı isteği bir şekilde bastırmak için nicotin sakızı kullandım çeyrek çeyrek ısırarak kullanıyıorum ve günde yaklaşık max. 2 tane kullandım ve böylece 20 gün sonrada sakızı kullanmayı kestim çünkü artık irademle kontrol edebiliyordum. Şuan canım hiç çekmiyor. Bıraktıktan sonra her gün aklıma sigara içerken hissettiğim duyguyu ve keyfi düşünüyordum. Bu sayede günler geçtikçe irademin ne kadar ilerlediğini anlayabiliyordum. Şunu unutmayın arkadaşlar bir gün geliyor ve hiç bir şekilde bir nebze dahi olsun nefsiniz sigara istemiyor. Allah iradenizi kuvvetlendirsin.

ibrahim dedi ki...

ben 25 yıldır sigara içiyorum. bir çok defa bırakmayı denedim ama olmadı. bıraktığımda aşırı sinirli biri oluyorum. ve mecburen sigaradan bi tane yakıyorum. bazen maaşlarımız gecikiyor alamıyorum bakkala minnet edip borca istiyorum vermiyor. insanı bu yöndende rezil ediyor. şimdi yine karar verdim budefa nikotin sakızı alıcaam. bırakırsam bu müjdeli haberi sizlerle paylaşırım.

Adsız dedi ki...

bütün yorumları okudum ve gördüm ki insanların hepsi çok farklı
kimi sakızla bırakmış , kimi yalnızca sakızla olmaz diyor

ama şu kesin ki sakız faydalı bişey

ben bugün başladım sakıza, çok canım isteyincede sigara yaktım

normalde günde 40 sigara içiyordum bugün ise 6 sigara falan içtim

yarın daha az içicem

bi sonraki gün daha az
ve bırakacağım inşallah

Adsız dedi ki...

BENDE BIRAKALI TAM 2AY OLDU..NİKOTİN SAKIZI KULLANIYORUM GÜNDE 5 TANE FALAN..SAKIZIDA AZALTMAYI PLANLIYORUM..ACABA BU SAKIZDA BENDE BAĞIMLILIK YAPARMI DİYEDE ENDİŞŞELENİYORUM..

Adsız dedi ki...

10 yıldır sigara kullanıyordum.bende bıraktım 2 gün oldu.sakız falan kullanmıyorum.çok kötüyüm.çok mutsuzum.hayat bitti sanki.ama bu durum geçicek biliyorum.o yüzden sabrediyorum :(

aydın aydın dedi ki...

35 yıldır sigara bağımlısıydım tavsiye üzerine nikotin sakızına başladım inanın çok faydasını gördüm 1 aydır içmiyorum tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

Bilindiği üzere sigara bağımlılığı fiziksel ve psikolojik...

Nikotin sakızı ve bandından bi haberdim ta ki, annem elinde nikotin sakızıyla odama gelene dek... Hemen o akşam denedim ve akşam boyu içmedim...

Etkisi oluyormu derseniz kesinlikle evet...

12 yıllık (bağımlıyım)...

son 3 yıldır günde 2 paket...

Sabah yüzümü yıkamadan hemen sigara içerdim, hele işler biraz kötü gitsin üst üste 3-4 tane...

Bu durumda bile ufacık sakız mucizeler oluşturabiliyor...

Günde 8-9 tane çiğniyordum ve son 7-8 yılın rekorunu kırmıştım.. günde 2-3 anca içiyordum, oda vücudumun istediğinden değil, elim boş kaldığından... Kutu bitince unuttum gittim sakızı...

İş yerinde bir abimiz 25 yıllık kullanımdan sonra nikotin bandı ile 2 yıl bırakmış, sonra ailevi sıkıntılardan dolayı tekrar başlamış...

Malum ramazan dolayısı ile tekrardan başlayacağım sakıza sadece akşamları çiğnesem zaten gün içinde manevi duygular dizginliyor :-) İnşallah bırakırım... Ali GÜNGÖR

Adsız dedi ki...

Ben bıraktım.Yanlız bir şey önericem "inşallah bırakırım" demeyin,ümitsiz olmayın."ARTIK KULLANMIYORUM"deyin..Bu sigara pis bir illet,30 yıl içtim sadece 4 damarımı tıkadı ve baypass yapıldı.Değil içilecek adı anılmayacak bir pislik o.Lütfen bırakın.Ayrıca Nikotin sakızı bu konuda etkili bence,Ama bırakmak isteyenlere deneyenlere değil.

Adsız dedi ki...

selamünaleyküm arkadaşlar ben 5 aydır sigara içmiyorum nikotin sakızının yardımıyla bıraktım sizlerede kesinlikle öneriyorum bu illetin zararları saymakla bitmez nolur artık bilinçlenelim. şöyle bir düşünelim zararlarını en başta sağlığınıza zarar sonra cebinize belki insan ilişkilerinize bir de büyük bir günahı var tabi düşünenlere.. müslüman kardeşlerimiz açlıkla mücadele verirken sigaraya para verip kendine zulmetmek akıl kârımı sizce.. yarın vefat ettiğimizde bize vücudunu nerede harcadın dediklerinde ne cevap vericez? sigarayla harcadım yarabbi diyebilecekmiyiz? elimizi vicdanımıza koyalım değişelim artık arkadaşlar allah herkesi bu illetten kurtarsın inşallah..

Adsız dedi ki...

dün akşamdan beri sigara içmiyordum, bu sabah sigara tuttuğum parmaklarımın nekadar iğrenç koktuğunu farkettim. çünkü artık burnum koku bile almıyordu, 12 saat içmemek bile biraz olsun koku duyumu geri getirdi. hele gögsümdeki ağrıdan hiç bahsetmiyorum. sakız almaya karar verdim, ve az önce ilk tableti çiğnedim. hedefim bugün hiç sigara içmemek. inşallah yarın başarılı olduğumu yazacağım.

Adsız dedi ki...

Erhan Aydın

Dün bir sağlık problemim nedeni ile İzmir deki Tepecik Hastanesine gitmiştim,ultrasonda sıra beklerken,sedye ile çıkış yapan bir erkek hasta gördüm,dışarda onu bekleyen araca doğru adamı götürdüler,üstü çarşafla örtülüydü,sedyeyi 18-20 yaşalrında bir kız sürüyordu,yanlarında da sanırım adamın eşi olan orta yaşlarda bir teyze vardı,adamı arabaya yerleştiremediler bir türlü ve içeri girip hasta bakıcı çağırdılar.Tekrar h.bakıcı yardımı ile arabaya adamı yerleştirirken fark ettim ki adamın iki bacağını da kesmişler,çok kötü oldum,onlara baktığımı belli etmek istemedim,adam araca yerleşmesine rağmen hala hareket etmiyordu,araç sürücüsü ve orta yaşlı teyze sigara içiyorlardı,dışarı çıktım ve şöförün yanına gittim,geçmiş olsun,ne oldu amcaya dedim,tahmin ettiğim gibi sigara kullanımı sonucu bacaklarını kaybetmiş ve şöfor aracın içindeki adamı işaret ederek ama hala içiyor dedi,inanamadım ve araca doğru yaklaştım,gerçekten de adam sigara içiyordu,döndüm şöföre sende içiyorsun abi dedim,o da bana kendisinde böyle bir durumun olamayacağını,gerekçe olarakta 6 ay da bir kontrol yaptırdığını söyledi..Arkadaşlar o manzarayı görmenizi isterdim,adamın o sinirli hallerini,yüz ifadesini,o sedyeyi taşıyan kızın durumunu...lanet olsun dedim...25 yıldır içtiğim zıkkımı(günde 10 adet ortalama)bıraktım,henüz 24 saat olmak üzere sabah bir kriz geldi ve eczaneden sakız aldımişuan da ağzımda çiğniyorum,acı biraz,boğazımı yakıyor ama krizi geçirdi,günde kaç tane sakız alırım bilemiyorum am işe yaradığı kesin..Adamı sürekli gözümün önüne getiriyorum..İnşallah hepimiz bırakırız,herkese selamlar...

GÜRAY ANKARA dedi ki...

BİRAZ ÖNCE KALBİM SIKIŞTIĞI İÇİN ACİLE GİTTİM DOKTOR DİREK SİGARAYI BIRAKCAKSIN DEDI VE BEN 23 YAŞINDAYIM 4 YILDR SİGARA KULNYRM ÖLMEK İSTEMİYORUM ABİ BIRAKICAM KARARLIYIM SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN BUNU YAPMALIYIM NİKOTEİN SAKIZI ALDIM SÜPER BOĞAZI YAKIYO HAFİF BAŞ DÖNMESI BAŞ AĞRISI YAPIYO 30 DK FAZLA ÇİĞNEMEYIN TAVSİYEM YANAKTA BEKLETIN ETKISI OLUYR İNŞAALLAH BIRAKA BİLİRİZ HERKEZE BOŞ ŞANS DİLERİM

Hib dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hib dedi ki...

Arkadaşım 26 yaşında sol ayağına giden damar tıkanıklığı nedeniyle sol ayağı diz kapağından kesildi bunun neticesinde bende sigarayı bıraktım 1 ay oldu içmiyorum arada bir nikotin sakızı alıyorum geçiyor isteğim siz siz olun bırakın 26 yaşında gencecik delikanlı gitti illa geç yaşta gelmiyor bu illet erken yaşlarda da geliyor tamamen sigara kaynaklı bir tıkanık 10 yıldır günde 2 paket içiyordu.

emre cantürk dedi ki...

herkes birşeyler yazmış, yazılanların tamamını okudum, benimde sigarasız 14. günüm ama inanılmaz zorlanıyorum, nikotin sakızı kullamıyorum ama ben son 2 gündür artık kendime hiç güvenemiyorum, arkadaşında dediği gibi en doğru olanı hiç başlamamak...

Adsız dedi ki...

21 yaşındayım sigarayı bırakmak istiyorum iki hafta bantla idare ettim 3. haftadayım ama bandı biraz geç aldım o ara gene dayanamadım içtim.Yahu sakız daha mı etkili oluyo ben 2 yıldır içiyorum başında bırakmak istiyorum...

Adsız dedi ki...

hepsi hikaye kafada bitirin sigarayi ben buraktim ve 20 gündür icmiyorum ve cok rahatim normalde 1 paketi bitiren biriydim günde sabah uyaninca artik agzimin icinde acılık olmuyor daralma yok belli oluyor artik

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar nikotin sakızını bilmem ama ben kanser araştırmaları merkezinde champex isimli bir ilaç aldım ve Türkiye de %65 üzeri başarı sağlanmış yan etkileri çok ama en azından bırakmayı kafanıza koymuşsanız ilaç kesin çözüm diyebilirim çünkü ilaçta hiç nikotin olmamasına karşın insan beynindeki nikotin krizi oluşturan bağımlılık meydana getiren ilgili beyin reseptörünü bloke ediyor ve yaklaşık 3 aylık bir tedavi süreci ilk bir hafta düşük doz hapla sigara içmek serbest zaten daha sonra içerseniz iğrenmekten kusarsınız ben çok mutluyum bu tedavi süresince yan etkileri yok mu var fakat sigarau-yı bırakmaya değer. Nikotin sakızından ziyade ki işe yarıyo yaramıyo demiyorum hastehanelerin ilgili merkezlerin de bir defaya mahsus ücretsiz veriliyo ki ilaç piyasada 165 lira ama keza bir aylık sigara parası ki ben defalarca bırakmayı denedim günlük 2 paket sigara içiyorum 8 yaşımdan beri şu an 23 yaşındayım. Zararları fiziksel olarak görülmeye başladı. Yeri geldi nikotin iğnesi olmaya 1 günlük yola gittim şeker karanfilk denedim. Fakat irade meselesi bu konuda iradem gelişmemiş o yüzden ilaçla irademi şekillendiriyorum....

Adsız dedi ki...

bende bugün başladım bakalım hayırlısı

Adsız dedi ki...

Teşeekkürler verdiğiniz bilgiler için, doğru söze ne denir. 7 yıl ara verdim, bir tane bişey olmaz dedim... oldu. 4 yıdır birlikteyiz, o zaman sakız kullanmamıştım. 2 gün oldu içmiyorum, ayrılık çok rahatsız edici olduğundan bu gün sakız aldım henüz kullanmadım. Çekmecede duruyor olması bile sanki önemli bir güvence akşama alırım. BU İLLETİ BEYİNDE BİTİRİRSEK BAŞARIRIZ... HER ŞEŞ GÖNLÜNÜZCE OLSUN...

Adsız dedi ki...

Ben de sigaraya erken yaşta (15) başlayanlardanım maalesef.12 yıl boyunca günde bir paketten az olmamak üzere içtim.Sigarayı bırakmak için birçok deneme gerçekleştirdim ama rekorum sadece 26 saatle :) sınırlı kaldı.En son nette forumları gezerken nikotin sakızı diye bir şeylerden bahsedildiğini gördüm.İnanın daha önceden böyle bir maddenin bulunduğundan bihaberdim :) Neyse denemeye karar verdim.Bugün 23. günü devirdim sigarasız.Günde 7-8 tane çiğniyorum...Şimdilik iyi gidiyor. (Jöntürkçe)

Adsız dedi ki...

Evet arkadaslar,bende sizler gibi sigarayi birakanlardanim.23 gun oldu,kendi kendime hep sunu söylüyorum,23 yildir sigara kullandim elime ne gecti.koca bir "0".Ayrica yürürken hizli hareket etmem gereken yerlerde gögüsümün SIKISTIGINI hissettim.Buraya kadar yani icip olmek,yada icmeyip sevdiklerimile daha fazla beraber olmak icin kararimi verdim.Sakiz kullanmadim,benim bildigim hersey kafada bitiyor,cocuklarimizin sigara icmesini istemiyorsak birakalim.Allahu Teala yar ve yardimcimiz olur Insallah.

Adsız dedi ki...

Hiç içmesem, içmeyi istemezdim ama bir defa hayatına alınca her köşesinde, uşağın gibi hayatının bir parçası oluyor ve öylece söküp atamıyorsun. Hiç başlamamış bir insan bu duyguyu anlayamaz. ben de 3,5 yıldır içiyorum ve 2 yıldan beri kartonsuz dolaşmıyorum. 49 saatten beri irademle bırakayım dedim sadece ilk gün 1mglik zanax, sonra 20mglik prozac ve biraz öncede yine 1 mglik zanax attım. fakat faydaları olmuyor kafam durdu hiç bir şeyi adam adakıllı düşünemiyorum sanki hayatta herşeyi eksik yaşıyomuşum gibi. Sade ve sadece nikotin bağımlılığı olduğunu düşünsem de kurtulamıyorum. nikotin bandı ve sakızı gerçekten işe yarıyor mu bide onlar da bağımlılık yapıyor mu, ortalama fiyatı ne kadar? bilgilendirirseniz minnettar olurum. Umarım hepimiz bırakırız..

Adsız dedi ki...

Çok haklısınız,ben de 6 yıldır ciddi anlamda günde 1 paket sigara içiyorum;bir kaç bırakma denemem oldu ama ne yazıkki en geç 1 hafta sonra tekrar başladım ve bugün tekrar bıraktım çok zor durumdayım ama kesin kararlıyım ilk bir kaç gün krize gireceğim ama sonunda geçecek,nikotin sakızı yerine bol miktarda yeşil elma yiyin,sigaradan tiksindiriyor,bilimsel olarak da sigaranın karşıt maddesi

Adsız dedi ki...

benim bugün 8. günüm defalarca denememe rağmen sigaradan kurtulamayan biriydim. nikotin sakızıyla bu kıriz zamanlarını kolay geçiriyorum. herkese tavsiye ederim. 2 mg. 4 mg olan kutularda eczanelerde satılıyor. 2 paket sigara içen için 4 mg. 1 paket için 2 mg. yetiyor.. bende hiç miğde bulantısı yapmadı. tadıda çok acı değil ayrıca. naneli ve meyvelisi var. ben nanelisini aldım. çok iyi. bırakmak isteyene can simidi gibi... çantamda taşıyorum.. bişieyemi sinirlendim hemen çantaödan tak nikotin sakızını çıkarıyorum.. mesela dün hiç nikotin sakızı çiğnemedim bile.. günde max. 4 tane bana yetiyor. zamanla azaltıcam ve sadece çok sinirli olduğum zamanlarda çiğneycem.. 12 tl fiyatı..herkese tavsiye ediyorum.. herkese tşk ederim. hayatın sigarasız zevk vermiyceğini en baştan kabul ederek aldım sakızı ben.. ilerki zamanlarda belki zevk alma duygum gelişir .. bu düşünceyle herşey daha kolay...

Adsız dedi ki...

saçma nikotin ile beraber onca zararlı maddeden kurtuluyorsun katranı yok zifiri yok önce el alıskanlıgı gidiyor.kalıyorsun nıkotınle basbasa sonra nıkotınle savasıyorsun azar azar dusuk dozlara gecıyorsun ve en sonunda darbeyı ındırıp tamamen bırakmıs oluyorsun. tek seferde bırakanlara helal olsun ama kademelı nıkotın alarak bırakan bırı olarak hıc ezıyete gerek yok nıkotın alın kademelı azaltın ve kurtulun dıyorum.

Adsız dedi ki...

kesinlikle katıluyorum benim arkadaşım sigarayı bıraktı ama şimdide nikotin sakızının bağımlısı oldu bune en demeli..

Adsız dedi ki...

biraz önce bir yazı okudum nikotin sakızı hakkında sigara içerken ciğerlerimize taşıdığımız kanseri sakız çiğneyerek ağzımıza ve boğazımıza taşımışızda haberimiz yok...

Adsız dedi ki...

arkadaşlar benim de 6.günüm bugün.günde 2 tane nikotin sakızı çiğniyorum.ağzımın tadını bozuyor ve sigaranın bıraktığı kötü tadı yeniden anımsıyorum.15 yıllk sağlam bir içiciydim bu arada.benim size tavsiyem sakızdan ziyade spora yönelin.bisiklet olabilir;bir spor salonuna yönelmek olabilir.insan kendisi için iyi şeyler yaptıkça motive oluyor ve vücuduna zarar vermek istemiyor.

Adsız dedi ki...

arkadaşlar benim de 6.günüm bugün.günde 2 tane nikotin sakızı çiğniyorum.ağzımın tadını bozuyor ve sigaranın bıraktığı kötü tadı yeniden anımsıyorum.15 yıllk sağlam bir içiciydim bu arada.benim size tavsiyem sakızdan ziyade spora yönelin.bisiklet olabilir;bir spor salonuna yönelmek olabilir.insan kendisi için iyi şeyler yaptıkça motive oluyor ve vücuduna zarar vermek istemiyor.

Muzaffer UZUNEROL dedi ki...

Ben sigara kullanmıyorum, gecen hafta nikotin sakızı çiğnemeye başladım:) gerçekten. Sinirimi alıyor stres yapmıyorum gereksiz yere. Daha fazla tuvalete çıkıyorum, sindirim çalışıyor. Günde 5 tane çiğniyorum. Ama bırakırım herealde. Varmıdır acaba zararı.

Unknown dedi ki...

5 gün oldu. bırakınca tekrar yazarım

Unknown dedi ki...

5 gün oldu. bırakınca tekrar yazarım

Unknown dedi ki...

15 gün oldu nikotin sakızı ie bıraktım 03.03.1993 tarihinde ilk paket aldım 03.03.2013 tarihinde 20. yıl dönümünde kararlı bir şkilde bıraktım sigaradan aldığım nikotini alıyorum günde 4 adet e düştü umarım 1 ay sonra 2 adete düşer. sonrada sakızıda bırakırım. temiz hava sahası harika herkeze tavsiye ediyorum mutluyum

Unknown dedi ki...

51 gün olmuş. Başaramam sanıyordum.

Unknown dedi ki...

Nikotin sakızı ile bırakanlardanım- herkese tavsiyemdir.

Caramel dedi ki...

1 Haziran'da sigarasız tam 9 ayım dolmuş olacak. Nikotin sakızı ile biraktim, günde 1.5 adet çiğniyorum.ilk zamanlar çok çiğniyordum, sonra yarım yarım almaya başladim,azaltiyor vucut zaten. hiçbir sakıncasını görmedim aksine onun sayesınde bıraktım. bir de bol su...

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

iyice sallamışlar .kutu kutu nicotin sakızı var evde.günde 2-3 taneymiş hadi ordan.18-25 tane kullandım .günde onu bıraki52.5 gramlık enbüyük boy banttan 2tane yapıştırdım koluma aynı günde.hiçbirişe yaramıyor onuda bırakvareniklin tartarat kullandım baş ağrısından başka hiç bir işe yaramıyor.gittim ıqs tedavisi yaptırdım sigaradan kurtulmak için kulaklarımın yanması yanıma kazanç kaldı. ha bir de bupripion diğer adı zyban onu da kullandık hiç bir işe yaramıyor sıfıra sıfır elde var sıfır .kısacası bilimsel ve bilimdışı yöntemleri tükettik.siz sigara firmalarını aptalmı ısanıyorsunuzda bizm gibi tiryakilerden mahrum olsunlar. varsa kurtuluş yolu kullanalım .ben kurtulmak için ki kurtulacağımı bilsem zaten denedimde .işe yarasa 15-20 lira değil.15- 20 binlira vercem.admin sende bilim adamıysan tarafsız objektif şekilde yayınlarsın bunu

Unknown dedi ki...

Ahmet Bey,
Sigara icme fikrini sizin beyninizden sokup atacak bir yontem henuz icad edilmedi. Nikoti sakizi, nikotin bandi, zyban vs bunlarin hepsi sigarayi birakmaya yardimci. Yani olay sizde bitiyor. Karar vermelisiniz, iradenizi ortaya koyup sigarayi birakmalisiniz. Nikotin sakizi vb yontemlerini de bedeninizin nikotin ihtiyacini sondurmek icin kullanmaniz gerek. Saygilar.

Erkan Usta dedi ki...

Merhaba ,
2 ay oldu ağzıma siğara sürmeyeli.Hiçbirşey kullanmadan kendiliğimden bıraktım. başlangıçta hiç zorlanmadım kriz gelmedi , fakat 2 ayı geçeli 3-4 gün oldu şimdi daha fazla zorlanıyorum . Dün nikotin sakızı aldım eczaneden ama daha içmedim. Vucuda nikotin girerse tekrar siğaraya başlarım yada nikotin sakızı tirkayisi olurum diye korkuyorum. Sizce ne yapmalı ? Dündar bey siz tamamen bırakabildiniz mi ? Daha önce de elektronik siğara içtim 3 seneye yakın , arasıra siğara içerek. Siğarayı bırakıp nikotin sakızı tiryakisi olurmuyum ? Yokmudur bunun kesin çözümü , 2 ayda istek geçmez ise ne zaman geçecek ? :(

Erkan Usta dedi ki...

Sigara kullanma süremi de belirteyim, 21 -22 sene oldu , son 2-3 senesi elektronik siğara olmak üzere.

Unknown dedi ki...

Ramazan ayı içinde azalan sigara içme isteği sonrası tamamen bırakmak istiyorum.Bugün 34 gün olmuş. Bayram sonrası işe dönüşte zorlanacağımı düşünüyordum, öyle de oldu. Dayanamayacak duruma gelmiştim ve bir çözüm bulmam gerekiyordu. Daha önce sadece adını duyduğum nikotin sakızı aklıma geldi ve hemen eczaneye gittim. 2mg meyveli olandan aldım 19 TL, 10 gündür günde 1 tane çiğniyorum. Şimdilik iyi gidiyor umarım tekrar başlamam. Sigara alışkanlığının insanın başına gelebilecek en kötü şeylerden biri olduğunu düşünüyorum. Hayatınızı sigaraya göre planlıyorsunuz, zamanımız ve paramız hiç oluyor, sağlığımızı kaybediyoruz. İnşaallah bir gün devletimizde bu işe gereken önemi verir de hiç değilse çocuklarımızı bu beladan uzak tutmak için sigara satışlarına ilişkin sınırlamalar getirilir.

Unknown dedi ki...

Rick Simpson ve Phoenix Tears için,

Öncelikle Benim meme kanseri tedavi dünyada kalan mükemmel kanser mucize tedavi rehberi için teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten ben daha önce hiç duymadım bir şey.

Ben ilaç alınca benim için yola kesin kurallar takip ettik ve ben artık neredeyse benim ederseniz, esrar yağı duyarlılığı büyük ölçüde alması korkunç hastalık başarıyla ücretsiz var.

Bu benim ve ailem için böyle bir rahatlama ve ben gelecek bana getiriyor ne olduğunu görmek için sabırsızlanıyorum.

Orada bu korkunç hastalığa karşı karşıya herkes, ben yalnız yüz yok tavsiye ederiz. Ricksimpsoncannabisoil_phoenixtears@outlook.com At Phoenix Tears yaz ve çözüm olsun.

Bu harika bir fırsat için teşekkür ederiz hem.

Cindy.

Akay emlak Ahmet Aydın dedi ki...

Bir haftadir sakız kullanıyorum bıraktım inşallah devam ederim 20 yıldır kullandığım sigarayı sakız sayesinde bırakdım kendim inanamıyorum

Unknown dedi ki...

Merhaba iki hafta oldu bende sigarayı bırakmaya çalışıyorum. 3 gün kriz halindeydim. nikotin sakızı aldım ve beni rakatşattı şimdi rada sırada küçük parçalar halinde çiğniyorum. Bazı günler çiğnemiyorum bile ama hep aklımda illet bi tane yaksam diyorum :)) Tabiki yakmam
Saygılarımla herkese başarılar olmayacak diye bişey yok ben yaptım oldu valla
Sevda TORUN

Unknown dedi ki...

Arkadaslar bende bu yorumlari okudum gittim nicotin sakizi aldim gercekten sigarayi biraktiriyor buna inanin ... Ama once sigrayi kafanizda bitirin yoksa geri donersiniz .. cunku 3 gundur hic icmememe ragmen hala canim istiyor bende inadina icmiyorum ... Emin olun kafada bitmedi mi bir hafta icmesen bile kendini bakkalda sigara isterken bulavilirsin ... Once kfada bitir gerisini nikotin sakizi yapiyor sana bir sey kalmiyor aslinda

Unknown dedi ki...

Arkadaslar bende bu yorumlari okudum gittim nicotin sakizi aldim gercekten sigarayi biraktiriyor buna inanin ... Ama once sigrayi kafanizda bitirin yoksa geri donersiniz .. cunku 3 gundur hic icmememe ragmen hala canim istiyor bende inadina icmiyorum ... Emin olun kafada bitmedi mi bir hafta icmesen bile kendini bakkalda sigara isterken bulavilirsin ... Once kfada bitir gerisini nikotin sakizi yapiyor sana bir sey kalmiyor aslinda

Unknown dedi ki...

Mrba arkadaşlar sigara denilen illeti 6 gündür içmiyorum.ve hiçbir yardım ilaç falan almadan. İlaçların faydası var mı yok mu bilmiyorum fakat insan aklında sigarayı bitirmeli,açıkçası iki gündür beni zorluyor ama naneli sakız ve su ile geçiştiriyorum.üç hafta dayanabilen bırakmıştır bence.saygılar

balciki dedi ki...

Merhaba 20 senedir sigara kullanıyordum. 75 gündür sigara içiyorum. 171 aradım ve ilaç ile bıraktım

balciki dedi ki...

Merhaba 20 senedir sigara kullanıyordum. 75 gündür sigara içiyorum. 171 aradım ve ilaç ile bıraktım

Unknown dedi ki...

1 yıldır sigara içmiyorum. Nikotin 2 mg sakız kullanıyorum. Aşırı baskı olduğunda yarım sakız yetiyor. Yarım sakız a alışırsan hem sakız hemen bitmiyor hem de bu sakızın zararlarını da azaltmış oluyorsun. Tek zararı miktar küçüldüğünden dilinin ucunu ısırma ihtimalin artıyor.

Ramazan ATA dedi ki...

Sigara birakmak kolay degil sigarayı erkek adam bırakır er adam içmez. Zorluklarla mücadele edebilecek nefsini yenecek kişi. Ben hala mücadele ediyorum neden nefsi yenemedik bu yüzden. Etrafındaki kişiler destek çı olacak teşvik edecek sigarayı bırakmanızı bizimkilerde sigara ikram ediyorlar utanmasalar kartonla sigara alacaklar bırakmasın diye :) bu kadar mi kıskanılır sigara birakılan kişi :) Sigara içen herkes ama herkes sigarayı bırakmak istiyor ben bunu gözlemledim. Ama nefsi ile mücadele etmiyor bırakanlarıda kıskanıyor. ALLAR İN izni ile hepimiz tamamen bırakırız bu pisliği.

Ramazan ATA dedi ki...

Sigara birakmak kolay degil sigarayı erkek adam bırakır er adam içmez. Zorluklarla mücadele edebilecek nefsini yenecek kişi. Ben hala mücadele ediyorum neden nefsi yenemedik bu yüzden. Etrafındaki kişiler destek çı olacak teşvik edecek sigarayı bırakmanızı bizimkilerde sigara ikram ediyorlar utanmasalar kartonla sigara alacaklar bırakmasın diye :) bu kadar mi kıskanılır sigara birakılan kişi :) Sigara içen herkes ama herkes sigarayı bırakmak istiyor ben bunu gözlemledim. Ama nefsi ile mücadele etmiyor bırakanlarıda kıskanıyor. ALLAR İN izni ile hepimiz tamamen bırakırız bu pisliği.

Ayça dogan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ayça dogan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ayça dogan dedi ki...

Bende bugün aldım nikotin sakızı ama daha başlamadım yarın başlıcam inşallah faydasını görürüm

Unknown dedi ki...

bütün yorumları okudum.bu insanlar boşuna birşeyler paylaşmış olamazlar diye düşündüm.görülüyorki nikotin sakızının faydası lider konumunda.ben şimdiye kadar sigara bırakmak için hiç efor sarfetmedim.ama yaşım itibariyle sigaradan emekliliğimi resmen bu yorumlardan sonra başlatıyorum.çünkü 1967 den beri bu illeti maalesef kullanıyorum.5-10-25 sene kullananların isyanları benim gibi 50 sene kullanan birini daha çok etkiledi.inşallah nikotin sakızıyla final yapar,sağlıklı günlere bayrak açarız.

Panax Istanbul dedi ki...

01 Mart Çarşamba günü ben de Sakız'a başlayacağım...196754324üncü fakat son deneyimim olacak inşallah!!!!!

Adsız dedi ki...

20 yıllık tiryaki olarak 27 şubatta karar verip 1 martta bıraktım,6 gündür nikotin sakızının yardımıyla içmiyorum bu illeti. Sakız kriz halinin kolaylıkla geçmesini sağlıyor fakat bu boşluk duygusuyla kendimizin baş etmesi gerekiyor. Umuyorum 6 aylar 6 yıllar sigarasız geçer.

Unknown dedi ki...

29 Temmuz 2015 ilk mesajımı da okuyabilirsiniz,

Sigarayı bırakalı yaklaşık 2 yıl oldu, 4 mg meyveli nikotin sakızından kullanıyorum hala. Sakızı ihtiyaç duydukça bir sakızdan küçük bir parça kopararak kullanıyorum (Genel de 1/4 oranında)Günde bir veya yarım sakız çiğniyorum bu şekilde. Sıkıntı olan ise sakızın böyle uzun süre kullanımının sağlık açından sıkıntısının ne olacağını bilmemek. Kendimi sigara içmekte niyidir diye avutuyorum. Şunu da eklemek gerekir nikotin sakızını bırakmayı hiç denemedim bu süreçte, zorlanacağımı sanmıyorum.Bunu da bırakmanın zamanı geldi diye düşünüyorum.

Bu süreçte 3-4 defa rüyamda sigara içtiğimi gördüm. Sanki gerçekten sigara içmiş gibi oluyordum ilginçti. Tabi pişmanlık hissi filanda vardı sanki sigara tekrar başladım hissi oluyordu, gerçekten çok ilginçti.

Sigarayı bırakmak isteyenlere tavsiyem genelde bütün kullanıcıların hissettiği sigarasız nasıl yaşarım, hayat böyle geçer mi düşüncesini kafanızdan silmeniz. Eminim ki bunu başarırsanız sigarayı bırakmak daha kolay olacaktır. Şunu da eklemek gerekiyor sigarayı tamamen bıraktım demek maalesef söz konusu değil diye düşünüyorum. Sonuçta yıllarca bırakıp dönenler var. Bu nedenle çok dikkatli olmalıyız. Ani kararlarla vazgeçmemeye dikkat etmek en önemlisi. Ve çevremzidekileri, özellikle çocuklarımızı bu konularda bilinçlendirmeye özen gösterelim.

Unknown dedi ki...

bende 2 mg naneli nikotin sakızı aldım yarın başlayacağım. 30 yıldır içiyorum günde 10'la 20 adet kadar.artık çok rahatsızım bunca yılda bir faydasını görmedim.yorumlar beni de yüreklendirdi. herkese teşekkür ederim tek tek okudum. bu illetten kurtulabiliriz deneyenler başarmış sakızla bende başaracağıma inanıyorum gelişmeleri buradan sizinle paylaşacağım. sigarasız sağlıklı günler dilerim.

Unknown dedi ki...

bu arada sakızı park et yöntemiyle çiğnemek daha faydalıymış. yani sakızı ağzında iki üç çevir sonra yanakta veya dilin üstünde beklet. hadi bakalım bol cesaret herkese ve sigarasız günler dilerim.

Adsız dedi ki...

Sevgili arkadaşlar 15 günü geride bıraktım. Galiba bu sefer başardım ve benim nikotin sakızını hiç cignemedigim günler de oluyor. Sakız az cignenirse bağımlılık yapmıyor, bağımlılık kısmı beyinde başlıyor ben nikotin sakızı olmadan devam edemem gibi yersiz bir düşünceye kendinizi inandirirsaniz sıkıntı orda başlıyor. Sakız ilk zamanlar açlık duygusunu gidermekte çok faydalı bu inkar edilemez, fakat bu birlikteliği çokta uzatmamak gerekir, ilk fırsatta ondan da uzak kalmalı. Herkese sağlıklı günler dilerim. Ilerleyen günlerde yine yazicam.

Unknown dedi ki...

5 senedir sigarayı bıraktım nikotin sakiziyla ama şimdi sakızı birakamiyorum

Unknown dedi ki...

5 senedir sigarayı bıraktım nikotin sakiziyla ama şimdi sakızı birakamiyorum

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar zaman ilerledikçe sizinle paylaşımda bulunacağımı söylemiştim 53.günü de geride bıraktım çok şükür.

KoriDoor dedi ki...

Ben başaramadım. Sigaranın el tiryakiliğini aşamadım.

Dd dedi ki...

2.5 gundur sigara icmiyorum ilk gun nikotin sakizi cignedim dünden beri nikotin bandi takiyorum birakmak isteyen ama birakamayanlari doktordan destek almasini öneririm 8 yildir gunde bazen 1 paket bazense 1.5 paketi bitiriyodum bronsit oldum zaturre dediler solunum testinde kritik ciktim doktor 1yil sonra solunum cihazina baglanirsin dedi ve annem aglamaya basladi o dakika karar verdim ve biraktim.

Unknown dedi ki...

Bende bugün sakız aldım ıslah bırakacağım yorum ları okudum faydası oluyormus ıslah günde 2 paket içiyorum bugün 3 tane içtim daha inanılmaz faydası var öğlene kadar yarım paket bitiyordu şimdi 3 tane içtim cnm istemiyor artık.ilk günüm allah yardimci mi olsun ne illet bisey bu kurtulun kurtulalım arkadaslar

Unknown dedi ki...

2 gün önce sakız aldım bırakmak için. 2 gündür sigarayı ağzıma vurmadım işin ilginç yanı sakıza güvenerek bıraktım ama hiç sakız çiğnemedim kriz felan da gelmedi hiç. 12 senedir içiyordum. Bir daha dilime vurursam namerdim :)

Unknown dedi ki...

Merhaba ben nikotin sakızıni üç gün kullandım ve bugün tam 8 ay 10 gün oldu sigarayı birakali tavsiye ederim 4 mg naneli kullandım çok şükür şuan istediğim gibi koşa biliyorum merdiven cika biliyorum

Ercan dedi ki...

Bandı ve sakızı beraber kullanıyorum en yüksek doz ile başladım 3 gündür sigara içmiyorum kokusundan nefret ediyorum bandı 3 hafta kullanmayı planlıyorum doz düşürerek ve sakızı da aynı şekilde günde 2 sakız kullanıyorum 16 saat te band

Kuzgun dedi ki...

Konuyu her gördüğüm yere yazıyorum ki, insanlara fikir ve cesaret olsun.

20 yıl boyunca (son 8-10 yıldır da günde bir buçuk paket) sigara içen biriydim. Sabah uyanınca gözlerim açılmadan başucumdan el yordamıyla paketi, çakmağı bulup yakardım. Otobüste sigara içemem diye uzun yola, başka şehirde yaşayan kardeşimi bile görmeye gidemezdim. 40 dakika sigara içmeden duramazdım. Sigara benim için ritüeldi, aşıktım her şeyine. Özel tabakalae, şık çakmaklar falan... Yani her boyutuyla başka bir şeydi benim için. Ta ki artık yürürken nefes nefese kalmaya ve bu işin sonun nereye varacağını sorgulayana dek...

Sonra yöntemleri araştırmaya başladım. Ve en makulu nikotin sakızı gibi geldi. Ertesi gün aldım eczaneden. Arkadaşlar bakın, bugün 21. günüm ve yukarıda anlattığım şekilde sigara içen ben, artık sigara içmiyorum. İlk sakızdan sonra ağzıma bir dal sigara bile koymadım. İnşallah bitti o iş artık.

Hatta dün arkadaşlarla bir yerde çay içereken, arkadaşım çekine çekine bir sigara yaktı. İç iç çekinme dedim. Amacım kendimi test etmek. Hatta suratıma bi üflesene dumanı dedim. Olmaz falan dedi ama ben ısrar edince yüzüme üfledi dumanı. Yemin ederim canım hiç istemedi ve kokusu pis geldi. Şaşırdım ama ne yalan söyleyeyim mutlu da oldum ve kendimle gurur duydum.

He, ilk günler tabii zorladığı anlar oldu. Ama sakız o anları atlatmamı sağladı. Elim ayağım o çok sevdiğim tabakamı, çakmağımı aradı. Ama artık elim bunu unuttu. Dün de yine test olsun diye çekmeceye kaldırdığım çakmağımı elime aldım, elime yabancı ve kaba geldi.

Yani arkadaşlar oluyor. Ha şu var ; nikotin sakızı bazı kalp hastalarında kardiyovasküler etkiler yaratabilirmiş (belki) bu yüzden önce bir doktora danışarak başlayın derim ben. Zaten risksiz bir araç ama yine de bunu size bir doktor söylesin.

Dediğim gibi o meşhur 21. gündeyim ve sigara içmiyorum ben artık. Günde 4 en fazla 5 sakız yetip artıyor bana (4 mg olanı meyveli) Zaten en az 3 ay (gerekirse daha uzun süre çiğneyin diyorlar) Zamanla adetini azaltarak sakızı da bırakırım gider.

Sigara ile ciğerlerime, tüm hücrekerime binlerce aşırı tehlikeli maddeyi almaktansa bu en masum yöntem derim.

Nefesim açıldı, keyfim düzeldi, güçlü hissediyorum. Yani şu illetten kurtulmak için, yapabileceğimiz her şeyi yapmalıyız.

Ve henüz sigaraya başlamamış olan genç arkadaşar: Sigayara asla başlamayın.

Solunum tüpleriyle gezen insanlara bakın, hastanelerin onkoloji bölümlerine gidin ve kapı önlerinde yüzleri sürekli ağlamaklı bekleşen kanser hastalarının yakınlarını gözlemleyin. Ben biliyorum çünkü babam koah hastası (günde 3 paket sigara içerdi) Şimdi buhar makinesi ve oksijen olmadan adım atamıyor. Amcamı geçen yıl kanserden kaybettik. Hastanede bir süre refakat ettim, ne dayanılmaz acılar çektiğini gördüm (günde 2 paketten fazla sigara içerdi o da)

Sigara bir statü, tarz, cazibe aracı değildir. Uzak durun.

sinan dedi ki...

Bende nikotin sakızına başladım sigarayla karışık içiyorum günde 4-5 sakız çiğniyorum sigarayı azaltım şimdi sakızı 7-8 adet çiğniyecem sigara sayısını 5 adete düşürcem sonra sakızı 10 edet ve üzeri çiğneyip digarayı komle bırakacam ve daha sonra sakız sayısını azaltcam planım bu tutarsa.

sinan dedi ki...

Ben 38 yaşındayım 15 yaşlarında filan arkadaşlarla seymenler parkında oturuyorduk orada genç bir polis memuru vardı ondan ya ateş istemiştik yada o bizi yanına çağırdı biz sigara içiyorduk o zamanlar sigara eğlence olarak geliyordu bize ne bilelim ilerki yaşlarda kendi paramızla kendimize hamballık ve kölelik yapacağımızı polis memuru bize yanına oturttu çimlerin üzerine oturduk bize sigarayla ilgili nasihatlerde bulundu ve eğer bir kişiye kötülük yapmak istersen onu sigaraya başlatacaksın bu ona yapabilrceğin en büyük kötülüktür demişti doğru ya hayatı boyunca kendi patasıyla kendiyle savaşacaktı. O zaman bizde sigarayı bırakıp birilerinede bıraktırırsak bu kendimize ve ona en büyük iyilik olacaktır...

sinan dedi ki...

Pes etme geri başlarsan tekrar tekrar dene unutma nefsin ve şeytan yakanı bırakmıyacak ben sigaraya iki defa yemin ettim bırakacam diye ikiside bozuldu ve yemin kefareti olarak 3 gün oruç tuttum ve 100 tl para verdim. Sigarayı bırakmak için yemin etme sakın geri başlarsan umudunu kaybetme tekrar tekrar dene

sinan dedi ki...

Kutlarım seni sakın nefsine yenik düşüpbirinin gazına gelip bir tane yakayım bir sigara deme çok pişman olursun vijdan azabı çrkersin bu fırsatı bir daha yakalamaya bilirsin

sinan dedi ki...

Doğru söylüyon kardeşim Allah razı olsun geçen sene kendi irademle 8 ay bıraktım bir tane yakmamla başlamam bir oldu enayilik ettim pişman oldum

Unknown dedi ki...

Öncelikle herkese selamlar. 23 yaşındayım ve 8 yıllık bağımlıydım.
Son 3 senedir günde 2-2,5 paket sigara içiyordum istisnasız yatak döşek
hasta bile olsam içiyordum. 1 hafta önce gece yatmadan önce 8-9 tane sigara
içtim ve yatakta uyuyakaldım. Sabaha kadar rüyamda kendimi boğulurken
gördüm nefes alamıyordum.Uyandığımda sanki içime ayı falan kaçmış gibiydim hırlıyordum nefes almakta güçlük çekiyordum. Pencereden kafamı cıkartıp
10-15 dakika nefes almaya calıstım. O gün eczaneye gidip nikotin sakızı
aldım bügün 1 hafta oldu inşallah devamı gelecek. Ömrümün sonuna kadar
sakızı çiğnerim ama bir daha asla sigara içmem. Lütfen 1 kere gidip sakızı alın farkı göreceksiniz.

doktor hassan dedi ki...

bir hayat kurtarmak, bir böbrek donör olmak ve iyi ödenmiş olsun

Merhaba herkes, ben Doktor Hassan ve size mali durumu değiştirmek, bir böbrek donör olmak ve bir hayat kaydetmek ve hala iyi ödenen olsun isterseniz size bildirin istiyorum. Eğer sağlıklı olduğunu biliyorsanız, satmak veya sadece bir böbrek (ödeme seyahat bileti ödenen tüm masraflar ile $500.000 dolar) bağış hazır, benim hastanede bugün bir donör haline. Biz acilen daha fazla yaşam günlük kaydetmek gibi böbrekler bağışlar gerekir.
Bana bugün e-posta isteği yazın: (doktoryekterkidneytransplant@gmail.com)
Not: ameliyat ve sadece sağlıklı insanlar seyahat için hazır

Doktor Hassan yekter.
doktoryekterkidneytransplant@gmail.com

Unknown dedi ki...

Herkese selamlar ve iyi geceler dilerim. ben yaklaşık 25 yıldır içiyorum bu zıkkımı. çok defa bıraktım. 3 ay, günde 1 tane, sadece hafta sonu, sadece arkadaşlarla, 1 yıl gibi bırakmalarım oldu. ama yine başladım. geçen hafta yine bıraktım. bugün saat 4 te 8. günüm sigarasız bitti. en iyi yöntem nedir bilmem ama ben bol su içerek sigara ihtiyacımı azalttım fakat öyle anlar oluyoki mide dolu su içecek yer kalmıyo. işte artık yoksunluğun tavan yaptığı noktadaydım ki nikotin sakızı yine imdadıma yetişti. sigara bıraktığım her dönem nikotin sakızı kullanırım ve çok çok rahatlatıp sigara içme isteğinizi , meşhur yoksunluk hissini yok ediyor müthiş rahatlıyorsunuz ki 8 gündür ilk nikotin sakızım. ve ben 1 yıl bıraktığım dönemlerde de nikotin sakızını başta kullanıp sonraları kullanmadım. ama sigara içmektense günde 3-4 ya da daha fazla nikotin sakızı kullanın derim. zaten nikotin sakızı sigara gibi kötü bişey olsaydı eczanede satışına izin verilmezdi. unutmayın arkadaşlar önce bırakma kararı ve bırakmak istediğiniz bir günü seçmek çok önemli. bunu yapın. her sigara aklınıza geldiğinde su için bol bol. artık dayanamazsanız işte o an nikotin sakızı çiğneyin. inanın gün geliyor ve diyorsunuz ki gerçekten canım sigara içmek istemiyor. ama aradan 1 ay geçsin 3 ay geçsin farketmez canınız çok çok ama çok mu istedi at ağzına bir nikotin sakızı. yalnız nikotin sakızının nasıl kullanılacağını arkadaşların bazıları bilmiyor. NORMAL SAKIZ GİBİ ÇİĞNEMEYİN. 3-4 DEFA ÇİĞNEYİN YANAĞINIZDA BEKLETİN DİŞİNİZLE. BİR SÜRE BEKLEDİKTEN SONRA TEKRAR 3- 4 ÇİĞNEME YAPIP TEKRAR BEKLETİN YANİ ÇİĞNE PARK ET. BÖYLECE MİDEDE BULANTI BOĞAZDA YANMA OLMAZ. VE YARIM SAAT SONRA NİKOTİN O SAKIZDA KALMAZ İSTER ÇİĞNEYİN İSTER ATIN. İNANIYORSANIZ GÜÇLÜSÜNÜZDÜR. VE BAZI BOŞ KONUŞAN İNSANLARA ALDIRIŞ ETMEYİN . ECZANEDE SATILAN HİÇ BİR İLAÇ NİKOTİN SAKIZI YADA BANDI SİGARANIN MİLYONDA BİRİ KADAR BİLE ZARARLI DEĞİL. TABİKİ KALP YA DA BÖBREK KARACİĞER RAHATSILIĞI OLANLAR DOKTOR KONTROLÜNDE OLSUN . HEPİMİZ BIRAKALIM. BIRAKABİLİRİZ AMA UNUTMAYIN BİZ BAĞIMLIYIZ YANİ HASTAYIZ. HASTALIK BİR İLAÇ ALARAK GEÇİYORU MU HAYIR . BU DA HEMEN GEÇMİYCEK. YARDIM VE SABIRLA OLACAK İNANIN. HERKESE İYİ GECELER. YİNE YAZICAM MERAK ETMEYİN DUYGULARIMI PAYLAŞICAM. SİZ DE PAYLAŞIN. ÇÜNKÜ FORUMLARI OKUMAK SİGARANIN YAPTIĞI ZARARLARLA İLGİLİ VİDEOLAR İZLEMEK GÜCÜNÜZÜ ARTIRIYOR. DEVAMLI BU FORUMLARI OKUYUN VİDEOLAR SEYREDİN VE NİKOTİN SAKIZI MÜTHİŞ BİR ŞEY DENEYİN.

Unknown dedi ki...

Herkese merhaba .
Yaşım 30 ve 15 yıldır sigara bağıntısıydım.Bir kaç kere desteksiz bırakma girişimlerim oldu,fazla uzun sürmedi.5 gün öncesine kadar artık icmiycem bu zıkkımı yeter dedim ve eczaneden nikotin sakizi aldım.
Kendimi bırakacağıma inandirmistim ama destek almadan bu iş biraz zor kim ne derse desin.Ne mi oldu.Sabah uyanır uyanmaz yüzümu yıkamadan bu boku içen gün boyu 3 paketi deviren ben...
Evet 5 gündür içmiyorum bu mucize sakız sayesinde.Nikorette olan markanın naneli versiyonunu kullanıyorum.Ilk gün 4 5 tane kullandım.Yarim yarim çiğniyorum inanın yeterli oluyor.Bugün 1 sakız çiğnedim ve canım artık sakızca istemiyor.Guzel tarafı ne biliyor musunuz arkadaşlar cebinizde bi sakız var ve biliyosunuz ki asla sigara krizi yaşamayacaksınız.Bu psikolojik olarak sizi rahatlatıyor ve o sakızida istemiyorsunuz.Dedim ya psikolojik güvence altina alıyorsunuz kendinizi.
Daha sonra deneyimlerimi paylaşacağım.Allah razı olsun bu sakizi yapan arkadaştan Allah herkese nasip etsin.Kalın selametle ...

Unknown dedi ki...

Herkese merhaba,
Böbrek vericisine 20-65 yaş arası A +, B +, O +, kan grubu donörlerine acilen ihtiyaç vardır. Size tüm en iyi girişimi veriyoruz, size en iyi tıbbi tedavi olarak sizin nakli için size dürüst fiyat ve en iyi tedavi verecek, Whats-App Numarası bize nazik temasa geçebilirsiniz:+27838816731,

Saygılarımla

Dr Pramod Kumar

Ne-Uygulama Numarası:+27838816731

E-posta:manipalhosital@gmail.com

Yahoo e:manipalhosital@yahoo.com

Unknown dedi ki...

Sigara içenlere ve birakanlara ve de bırakmak isteyenlere selam olsun. Ben 36 yaşındayım ve de neredeyse 18 yaşından sonra gerçek bir içici oldum ta ki 11 haziran 2018 e kadar. Yani 11 haziran dan bu tarihe kadar içmedim. Ancak son 1 haftadır sigara alışkanlığına bağlı ya da nikotin isteğine bağlı hem mutluluk hem de mutsuzluğu birlikte yaşıyorum. Sigara icmedigim için çok ama çok mutluyum sigaraya basaldigim yıldan bu yıla kadar ömrümde ilk defa sigara içmeme eyleminde bulunup bırakma isteği, arzusu, temizliği, sağlıklı ve kaliteli yaşamı anladigim icin. Icmedigim içinde son 1 haftadır bir eksiklik yoksunluk mutsuzluğuyla başetme ikilemindeyim. Dün 2 mg lik nikotin bandı aldım. Günde 1 tane dahi çiğnemek belki psikolojik olarak beni rahatlatacaktır diyerek ve ağızdan ilk defa bir madde (nikotin sakizi) kullanarak yardim almak istedim. Sigara icmemenin keyfi, konforu, zihinsel bağıntısı çok güzel evet ama yılların vermiş olduğu bağımlılığı, davranışı, alışkanlığı ara ara çarpıyor akla geliyor akla gelmiyor denilse de geliyor. Bunun icin nikotin sakizi denemek istedim 3 ay bırakmamin ardına. Tekrar sigaraya başlamak korkusu ve tedirginligiyle günde 1 nikotin sakızı çiğnemeyi tercih edip kabullendim dün itibariyle. Nikotin sakizi ile ilgili iler ki aşamalarımı deneyimlerimi yan etki ya da etkisizliklerini yazmak isterim gelecek günler de. Sigara icenlere (bırakmalarını dileyerek biran önce) ve de birakmak isteyenlere, birakanlara güzel yaşamlar dilerim.

Adsız dedi ki...

Bir hayatı kurtarmak için bir böbrek satmak isteyen 18 yaşından büyük ciddi böbrek vericileri arıyoruz ve her bağışçı için iyi bir teklif ve diğer tazminatlarımız var.
Bizim sürecimiz hızlı ve güvenliğiniz garantilidir.
Lütfen bize ulaşın iowalutheranhospital@gmail.com
Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Unknown dedi ki...

16 yıldır içiyordum nikotin sakızı sayesinde 20 gündür sigara içmiyorum sigaranın pis kokusundan ve cebimden çaldıklarından kurtldum inşallah. bırakmayı düşünen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim çok yardımcı oluyor inşallah herkes bu illetten kurtulur yoksa ilerki yaşlarda zararını çok görecek

KoriDoor dedi ki...

Ben bırakamadım sakızla makızla. El alışkanlığını yenemiyorsunuz sakızla. Bırakanları tebrik ederim, Allah tamamına erdirsin.

Unknown dedi ki...

Eveet arkadaşlar ve bıraktım 2 aydır içmiyorum. Size de tavsiye ederim artık çok rahatladım

Credit Financier Home dedi ki...

*% 3 faiz kredisi oranı sunuyor
* Nakitsiz Girişimci Sigortası
* Para için garanti

Kredi notu iyi olan Credit Financier Home, sınai ve kişisel menfaatler amacıyla şahıslara veya şirketlere veya kooperatif birliklerine teminat kredileri ve teminatsız krediler sunmaktadır.

İletişim Adresi:
Whatsapp: +15184181390
Doğrudan posta
creditfinancierhome@gmail.com

Unknown dedi ki...

2 gündür başladım muazzam sigarayı 8 yıldan fazladır içiyorum ve 2 gündür sigara içmedim ama ilerideki günlere bakacam sakızı çiğneyince 30 saniye önce sigara içmiş gibi oluyorum rahatlama sağlıyor fiyatı birde uygun olsa 30 lü tablet 30 tl sanki ne satıyorlar

General Finance Corp. dedi ki...

Günaydın efendim / Madam.
  İşinizi genişletmek, borçları netleştirmek ve birleştirmek için bugün meşru bir kredi teklifi mi arıyorsunuz? Düşük kredi notu nedeniyle bankalar tarafından geri çevrildiniz mi? Genel finans kurumu ile hızlı kredilerinizi alın.
Email: generalfinancecorporation.org@gmail.com

drmercyhospital dedi ki...

Bu kamuoyu için bir duyuru, biz ilgileniyoruz
tasarruf edebilmek için böbrek satın almak ve farklı böbrek donörleriyle çalışmak
Hastalarımız, bir böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin, bu yüzden
hastamıza böbrek bağışlamak için bir eşleşme olup olmadığınızı doğrulayabiliriz ve
her donörü büyük ödüller bekliyor.

E-postamızda bize ulaşın: Drmercyhospital686@gmail.com
                                         nephrologyspecialist12@yahoo.com
veya whatsapp'dan bize ulaşın: 2348100367800

Adsız dedi ki...

Bu Mayo Clinic'ten genel bir mesajdır ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, eğer bir böbrek satmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
mayocareclinic@gmail.com
Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garanti edilir.
Daha fazla bilgi için lütfen bize bir e-posta mesajı gönderin.

Adsız dedi ki...

Çekincesiz "Rick Simpson Oil" ile çalışmayı tavsiye ederim, Dürüst Minnettarlığım, THC içeriğinin gücü çok yüksek olan yüksek kaliteli RSO Kenevir Yağı ile ölmekte olan hayatımı kurtardığı için Dr. Rick Simpson'a gidiyor. Birkaç yıl önce bana ölümcül bir akciğer kanseri teşhisi kondu, her türlü ilacı boşuna denedik ve hatta evde DIY Rick Simpson yağını kendimiz üretmeye çalıştık ama daha kötüsünden daha fazla zarar verdik, Ta ki Facebook'ta Kenevir Yağının bir kanser hastasını nasıl iyileştirdiğine dair bir gönderi gördüm, ardından Dr.Rick Simpson ile iletişime geçtiğimde denemeye karar verdim ve sorunumun her ayrıntısını ona açıkladım ve bana bu Kenevir Yağının iyileşeceğini söyledi Kanser sorunum ancak en kısa zamanda sipariş verebilirsem. Daha sonra satın almam için dozu hesapladı, hesapladığı dozajın sipariş ettiğim 60 gram yağ artı "30 gram bakım gerektirmeyen" olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki 48 saat içinde Kenevir Yağı için hemen sipariş verirsem, ilacın verileceği söylendi. Teslimat hizmetlerinden adım adım kapıma gel, Hemen sipariş verdim, kullanım talimat kılavuzuyla birlikte tam olarak Dr. Rick Simpson tarafından söylendiği zaman teslim edildiğini gördüm, Bugün cesurca şunu söyleyebilirim. Kanser sorunu Hepsi Yüce Tanrı'ya, Dr. Rick Simpson'a ve o yıllarda yanımda olan sevgili karıma teşekkürler. Şimdi sağlıklı bir hayat yaşıyorum ve bu kısa tanıklığı paylaşmaktaki en büyük önceliğim, bu Ölümcül Kanser Hastalığından muzdarip olanlar için, Lütfen sessizce ölmeyin, bugün bu Ölümcül Kanser Hastalığının bir tedavisi var. Daha fazla zaman kaybetmeden lütfen E-posta: cbdoilfort@gmail.com veya WhatsApp +1-781-656-7138 aracılığıyla Dr. Rick Simpson ile ("Rick Simpson Oil" RSO) ile iletişime geçin.

Bugün, Rick Simpson Kenevir Yağı'nın büyüklüğünü ve ilacı satın almak isteyenler için Dr. Rick Simpson'a E-posta: cbdoilfort@gmail.com veya WhatsApp +1-781-656-7138 aracılığıyla ulaşın.
Kenevir Yağı, Kanser Hastalığının ilacıdır. Kendi hayatınızı ve başkalarının hayatını kurtarın.

Unknown dedi ki...

23 yıldır bir paket sigara içen biriydim çok yöntem denedim, elektronik sigara,bant vs vs ama gordumki hepsinin dönüşü kısa sürdü her yol sigaraya çıktı son çare olarak nikotin sakızı denedim ama almadan önce nasıl kullanılması gerektiğini araştırdım,normal sakız gibi cignenmez yoksa migdede kısa süreli ama etki sorunlar yaşarsınız, aldınız sakızı ağzınıza bir iki dakikada çiğneyin hafif nikotinin aciligi gelince saklayın damaginizin altına içme isteğiniz yok olucak 10 dakika aralıklarla ağzımızda çevirin sakızı tekrar saklayın ben bir tane sakızı 2 saat kullanabiliyorum ve nikotin sakızı zararlı diyenlere de inanmayin onlar kendileri birakamadihi için herkes ölsün istiyor.