8 Temmuz 2007 Pazar

Transformers : The Movie Review

 Simdi Transformers cocuklugumuzun Voltron replacement i. (amma kotu cumle oldu ) Ama Voltron vardi bizim cocuklugumuzda. Birlesip buyuk bir robotu olustururdu her bolumde farkli robot yenerdi. Amerikan askerleriyle birlikte degil tek basina yenerdi. Sonradan Transformers suruldu piyasaya.
Neyse film guzel efektler guzel oyunculuklar falan guzel basarili. Megatron da oluyor filmin sonunda hersey iyi yani. Dunya da kurtuluyor ohh. Rahat bir nefes alabiliriz. Benim yazacaklarim bunlar degil.
Bir kac ufak nokta takildi kafama. Yer Katar Amerikan Ussu. Su Irak'a demokrasi goturen ucaklarin yakit ikmali yaptiklari er. Filmin en basi. Bir ufak arap cocugu var sirin mi sirin tatli mi tatli basinda beyaz takkesiyle. Tum Arap halki bu cocukta hayat bulmus. Bu cocuklardan Irak'ta da var ama onlarin takkeleri beyaz degil. Patlayan bombalar biraz tozu dumana katiyor kirleniyor haliyle. Kotu Trasformer'lar ilk buraya saldiriyor. Bir tek gelismis robot butun ussu yok ediyor askerler de kaciyor haliyle. Ama cesur askerimiz o sirin cocugu kurtariyor. Hemde bunun icin baya ugrasiyor. Nedense bu asker bu cocuklari Bagdat'da, Gazze'de Tel-afer'de kurtarmiyor.
Neticede Holywood filmi. Filmde koca bir ordu rol aliyor basrolde hemde. Sizce niye?Filmi USarmy cekse bu kadar olurdu. Gerci video oyunu yaptilar ama direk altinda Pentagon yazan bir film gormedik henuz. Belki de yazmayi sevmiyorlardir.
Siz binlerce mil oteden demokrasi getirmek adi altinda petrol kuyularinin dibine yerleseceksiniz, Dunya her gun ajanslara dusen olum haberlerini artik gormezden gelmeye baslayacak ama cektiginiz filmlerle ise insanlarin bilincaltina filmlerinizle gerceklerin tam aksini sokacaksiniz. O asker sizin cocugunuzu yada sizi hic bir zaman korumayacak.
Bu satirlarin benzerini Zor Olum 4.0 (Die Hard 4.0 ) icin de yazacaktim ama ...
Posted by Picasa

Hiç yorum yok: