24 Ağustos 2007 Cuma

Makale Yazmak,,,

Araştırma yapmanın kişiyi en çok tatmin eden kısmı herhalde makale yazmaktır. İlk makalem geçen yıl katıldığım bir konferansin makalesiydi, sanırım Journal of Nanoscience and Nanotechnology dergisinin Eylül sayısında basılacak.O bir konferans makalesiydi neticede ama bir yıllık bir çalışmanın ürünüydü. İstediğimiz sonuçlar çıkmadı fakat bizim çıkardığımız dersler oldu o çalışmadan, sonuç olarak ilginç okumaya değer bir makale oldu.
Bir yıldır başka bir alanda çalışıyordum ilk çalışmanın devamı neticede ama daha farklı bir yönünü ele aldık olayın ve çok ilginç sonuçlara ulaştık. Hocalarımın da gaz vermesiyle bu çalışmanın sonuçlarına Pyhsical Review Letters (PRL) dergisine göndereğiz ki basılması halinde bu benim için çok büyük bir başarı olur. Bu dergi fizik makaleleri yayınlayan dergiler arasında en iyisi, bunun bir ismi Nature fakat orada sırf teorik bir çalışmaya yayınlamak neredeyse imkansız. PRL deki bir diğer kısıtlama da makale 4 sayfayı geçemiyor o yüzden her cümle altın kadar değerli.
Dün gece itibariyle kafamdaki fikirleri toparlayıp yazmaya başladım. Zor bir iş. Yeni bir şeyler söylemek zorundasınız ama söylediğiniz şeylerin önceki çalışmalarla tutarlı olduğunu da yapacağınız atıflarla göstermeniz gerekiyor. Bu nedenle çok sağlam bir literatür taraması yapmanız gerekiyor. Son bir kaç haftadır bununla uğraşıyordum tabi makale okudukça da kafanızdaki fikirler olgunlaşıyor ki bu da çok önemli.
İşimin başına dönme vakti geldi yazacak çok şeyim var.

Hiç yorum yok: