1 Ağustos 2008 Cuma

Konset Otobüsü ile İstanbul yolculuğu

Teknoloji ne kadar gelişti! Bazen farkında olmuyoruz yaşamımızdaki yılların getirdiği farklılıkları. Bundan 20 sene önce 'kızım bana Ankara'yı bağlarmısın' ile rica ediyorduk santral görevlisine. Şimdi ise cep telefonu hemen her yerde çekiyor. Dahası EDGE, GPRS gibi teknolojiler interneti o kadar yaygınlaştırdı ki küçücük cihazlardan emaillerimizi kontrol edebiliyoruz istediğimiz zaman. Uzun ömürlü, hafif ve ucuz piller laptop'larımızı heryerde kullanmamızı sağlıyor.
Şu an Konya'dan İstanbul'a seyreden Konset firmasına ait bir otobüste yazıyorum bu satırları. Bilgisayarım Wi-Fi ile otobüsdeki bir router'a o da muhtemelen Turkcell'in şebekesini kullanarak EDGE teknolojisi ile internete bağlı. ADSL kadar hızlı değil ve arada gelip gidiyor, sanırım baz istasyonu değişirken oluyor bu, ama mail bakmanıza ve internette gezinmenize yetiyor. Konset Varan yada Ulusoy kadar büyük bir şirket değil. Ama Konya'da , Kontur, Metro ve Konset arasında kıyasıya bir rekabet var. Fiyatda çok rekabet edemediklerinden olsa gerek hizmet konusunda rekabet ediyorlar. Ankaradan Konya'ya giderken Kontur'u tercih etmiştik ve o sıcak yaz gününde dondurma ikramı çok hoşumuza gitmişti. Konset otobüsleri internetin yanında cep telefonu kullanmanın serbest olması ile de müşteri çekiyor her ne kadar bunu abartabilecek yolcular olsa da iletişim halinde olmak isteyenler için ideal.
Laptop'umun sajı bitmek üzere . Saat sabahın ikisi ve artık uyumam gerek...
İstanbul maceramı yazarım...

3 yorum:

cihangir dedi ki...

evet arkadaş bencede konset baya ilerledi ve hizmette iyi işler yapmaya başladı.hele kampüse aynı zamanda bizler gibi öğrenci olan personel verilmesi doğrusu zekice.2 defa kampüs terminalinden bilet aldım ve ikisindede halden anlayn öğrencilik nedir bilen ve anlayışlı personel buldum karşımda.ne yalan söylim şaşırdım.

Adsız dedi ki...

Çok haklısınız arkadaşlar.
Bence Konya da bir numara KONSET tir. Konset Turizm ve çalışanlarına teşekkürler.

Adsız dedi ki...

selam arkadaşlar gerçekten konset bu gün için ta avurpa ülkelerin de gerçek amaçlı tam bir konuşmaya deger bir firma haline geldigini konuşuyorlar olamaz böyle birşey biz burada yaşayan türkler olarak görmedigimiz sonsuz hizmeti konsette gördük.başarısının devamını diler o hale getiren tüm yetkili ve pesonel görevlisi arkadaşları tebrik ediyoruz.selam.