13 Mayıs 2009 Çarşamba

Ahmet Maranki: Kozmik bilincle yasam enerjisi!!!

Bir sure once sabah programlarinda ve magazin programlarinda Prof. Ahmet Maranki isminde bir zat bitkisel tedaviler, taslarin kozmik gucleri vb konularda konusmaya basladi. A. Maranki'nin web sayfasindaki ozgecmisine bakalim once:
Ahmet Maranki 1956 yılında İnebolu'da doğdu. Liseyi İstanbul'da bitiren yazar ilk önce Tütün Eksperleri Yüksek Okulu’nu bitirip 1976 yılında stajını tamamlayarak devlet görevine başladı. Sırasıyla 1981 yılında İstanbul Üniversitesi T. Endüstri Mühendisliği’ni, 1986 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Siyaset Bölümünde ‘master’ını, 1990 yılında aynı bölümün Sosyal Siyaset Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkileri alanında doktorasını tamamladı. 1991 yılında ABD'de mesleki alanda mahalli idareler, sosyal güvenlik sistemleri ve tarım alanında doktora üstü bilimsel çalışma ve araştırmalarda bulundu.

Burdan ogrendigimize gore hocamiz Sosyal Siyaset Calisma Ekonomisi Endustri Iliskileri alaninda doktora yapmis. Bu alanda soyleyecegi sozlere saygimiz sonsuz. Lakin hocamiz bir suredir kendi uzmanlik alaninda degil de kozmik enerji!! , bitki mucizeleri, renkli taslarin insanin sagligini nasil etkiledigi konularinda atip tutuyor. Ilk ortaya ciktiginda sarmisak yiyin tansiyonunuz duzelsin maydonoz yiyin stresiniz azalsin vb seyler soyluyordu. Acikcasi o konularda benimde hic bir bilgim yok. Tadini begenmedigim seyleri yemem. Hasta oldugumda da doktora giderim. Bir tek grip olunca nane-limon ihlamur gibi seyler iciyorum onu da rahatlamak icin iciyorum. Belki iyi geliyordur dedikleri dogrudur bir yorum yapamam ama sunu biliyorum ki bu ulkede bu tip seyleri tv de milyonlara anlatmak cok tehlikeli olabilir.
Hatirlayanlar vardir belki bir kac yil once Asmali Konak dizisinde bir karakter bitkisel bir karisimla bir hastaligi tedavi etmisti. Gunlerce TV kanalina telefonlar yagmis. Insanlar o karisimi soruyorlarmis dusunebiliyormusunuz? Simdi bu hocayi dinleyen vatandas derdine deva bulmak icin doktora gitmek yerine hocamizin ogutlerini dinlese ve sonucunda sagligi daha da bozulsa bunun bir vebali olmaz mi?
Son zamanlarda hocamizin kelamlarinin arasina ayet hadis de kattigini goruyoruz. Buna sarlatanlik demek istemiyorum ama takdiri de sizlere birakiyorum.
Taslari kuyumcular gibi bilmesem de atomik yapilarini bilirim. Hocamiz galiba bu taslardan yapilmis yuzukleri pazarlama isine de girmis. Taslarin faydalarindan bahsediyor yok bu tas stresi atar yok bu tansiyonu duzenler yok bu nazardan korur uzayip gidiyor. Her urunun bir ozelligi var. Bunlari hepimiz biliyoruz ama genede tekrarlayalim: Elmas carbon'un bir fazidir. Ametist silisyum dioksitin (SiO2) bir suru fazindan yalnizca biridir. Yakut icindeki kromdan dolayi kirmizidir. Elmasin sertligi ve parlakligi disinda hic bir ozelligi yoktur. Altin da az rastlanmasi disinda ozelligi olmayan bir metaldir. Taki yapimi disinda hic bir kullanimi yoktur. Bunlarin hepsini wikipedia dan ogrenebilirsiniz. Bu taslar sizi tedavi etmez. Bunlarin kozmik gucleri yoktur. Kozmik guc diye bir sey yoktur. Illa Kuran-i referans alcaksak falcilarla ilgili ayetlere bakabilirsiniz. Bunlara inanmayin. Yemeyin boyle numaralari.
Belirtmekde yarar var. Bitkilerin tip alaninda kullanilmasina karsi degilim sadece bu isin ehillerine birakilmasi gerektigini soyluyorum. TV sizi eglendirir tedavi etmez.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ahmet maranki bey yani prof.dr ahmet maranki ünvanını fitoterapi alanında aldığını belirtti, bi insanın eğitimini 15 yaşında almaya başlaması şart değil dimi, insanlar 30 yaşında da 50 yaşında da farklı eğitimler alıp bir branşa yönelebilir dimi arkadaşım?