9 Mayıs 2009 Cumartesi

Mazhar Fuat Ozkan (MFO) Bilkent Konseri



Mazhar Fuat Ozkan (MFO)'a 3000 kisilik Bilkent Korosu eslik etti
Bilkent Universitesi 2009 Bahar Senlikleri Kapsaminda konser veren MFO grubu Bilkent Odeon konser salonunu dolduran yaklasik 3000 hayrani ile sevilen sarkilarini seslendirdi. Hit sarkilari ile konsere baslayan grup Yandim yandim isimli parcasi ile buyuk alkis aldi. O kadar ki sarki bittikten sonraki "bi daha " tezahuratlari bitmeyince tekrar soylemek zorunda kaldilar. Konser sonuna kadar ayni sarkiyi soyleseler bikmayacak gibiydiler. Bu arada bu sarkiya eslik eden saz sarkiya ayri bir hava katmis. Bir roportajinda Mazhar Alanson bu sarkinin ayri bir yeri oldugunu, cok ozel bir tarihi mekana girdiginde sozleri aklina geldigini soyluyor, bilenler bilirler mekani da yandim yandim'in kimin icin soylendigini..



Grubun solistinin Mazhar Alanson olmasina ragmen Ozkan Ugur 'un yeri bambaska. Sahne sovu tek kelimeyle harika. Konserin bir bolumunde Ozkan'in cikardigi sesleri butun Odeon 'da cilginca cikarmaya calisiyordu ki ben hayatimda bu kadar stres attigimi hatirlamiyorum. Bazen cilginca anlamsizca bagirmak iyi geliyor. Bir seyi 3000 kisi ile ayni anda yapiyosaniz kimse sizi garipsemiyor ama cikip sokakta boyle bagirsaniz size ne derler kim bilir:)

Aslinda buraya daha yakindan cekilmis fotograflari koymak isterdim ama biletleri son gun aldigim icin en arkadan bilet bulabildik. 12x zoomla o isikta gene de fena degil bence. Iki seye deginmeden edemeyecegim. Bilkent Universitesi daha onceden ucretsiz ve acik alanda yaptigi konserleri bir kac senedir ucretli ve Odeon'da duzenliyor. Biletleri de sadece universite ogrencilerine ve mezunlarina satiyor. Her ogrenciye sadece bir tane bilet satiyor. Giriste de universite kimligine bakiyorlar.
Senligin ilk gunu senlik alanindaki sarhos olup olay cikaran ogrenciler yuzunden giriste alkol aramasi da yapildi. Iceriye alkol sokulmamasi icin yogun caba sarfetti guvenlik gorevlileri. Ikinci nokta ise Odeon ilginc bir konser salonu. Ankara gibi soguk bir sehirde ustu cadirla kapli bir salon. Bu nedenle mayis ayinda bile usuyor insan. Yilda yalnizca bir iki ay kullaniliyor. Binayi mermerden yaptiklari icinde akustigi tutturmak cok zor. Eskiden yilda bir kac konser olurdu ama son iki uc yildir gelen giden olmuyor. O kadar buyuk bir yapinin sadece bahar senliginde ve okulun mezuniyet torenlerinde kullanilmasi gercekten israf. yapan mimara saygilarimizi sunalim... Ustunde gercek bir cati olmamasindan midir nedir sigara yasagina kimse uymuyor Odeon'da. Insanlar surekli sigara iciyorlar. Cok rahatsiz edici bir durum. Uyarmaya kalksan herkes iciyor. Insanlar bu kadar bencil olmasalar keske...

Hiç yorum yok: