11 Aralık 2009 Cuma

DTP kapatildi ya duzen?


Yazdik yaziyoruz yazmaya da devam edecegiz. Herkes farkinda aslinda bu sorunun ama problemin esas kaynaginin bu olduguna inanmiyorlar belki de. Belki de cozulmesi en guc olan kismi budur kim bilir? Anayasa Mahkemesi az once acikladigi karariyla DTP'nin kapatilmasina karar verdi.
Otuz yildir ulkenin basini agritiyor bu sorun. Hayal etmesi bile guclesti ya teror hic olmasaydi? Guneydogu nasil cennet olurdu diye. GAP gibi iki proje daha yapilirdi belki de.
Otuz yildir oturulup dusunuldu mu acaba bu isi nasil cozeriz diye?
Terorun esas kaynagi bolgedeki yerlesik feodal yapidir aslinda. Bakmayin siz Kurt haklari falan dediklerine. Kurt haklari eger DTP'nin birinci onceligi olsaydi meclise toprak reformu tasarisi sunarlardi. Varolan agalik duzenine ufak da olsa darbe vurmaya cabalarlardi. Karin tokluguna kole niyetine calistirilan Kurt kardeslerinin dertlerine derman olmaya calisirlardi.
Kurtce egitim yasak diyor. Obur tarafa bak. Senin vatandasin en temel insan haklarindan mahrum. Niye devlet yuzunden mi? Yok agam bilir yuzunden. Bugun meclisdeki Kurt kokenli milletvekillerin bir cogu asiretlerden gelme. Asiretin oyuyla gelen milletvekilinin asiretin marabalarinin hakkini savunmasini nasil beklersiniz. Milletvekilligi dusenlerin yerine gelecekler de gene asiretin ileri gelenlerinden olacak. Degisen hic birsey?
Egitim sart demek lazim ama once ordaki duzeni yikip yerine modern bir sistem goturmemiz gerekiyor.

1 yorum:

kenan guzel dedi ki...

analiniz guzel kutlarim