29 Nisan 2009 Çarşamba

Hikmet Sami Turk'e Suikast Girisimi


Adalet eski bakanlarindan Hikmet Sami Turk'e ogretim uyesi olarak ders verdigi Bilkent Universitesi Hukuk Fakultesinde ders sirasinda suikast girisiminde bulunuldu. F-tipi cezaevlerinin kurucusu oldugu gerekcesiyle sol egilimli teror orgutlerinin tehdit ettigi Hikmet Sami Turk yakin korumalari tarafindan korunuyordu. Ders sirasinda bir canli bombanin Turk'e yaklastigini goren korumalar canli bombayi vurarak etkisiz hale getirdi. Olaydan Hikmet Sami Turk ve ogrenciler yara almadan kurtuldu. Hukuk fakultesinin de bulundugu B Binasi (Bilgisayar Merkezi Binasi) suan bosaltilmis durumda.
Ekleme :
Kampusun ortasindaki havuzun kenarlarinda arap harfleriyle ve ingilizce olarak "Your Pain is My Pain, Your Joy is My Joy" yazildigi goruldu. Yazilarin bulundugu bolge koruma bandiyla cevrili.
Bu arada ikinci bir canli bomba yakalandigi haberleri gelmekte.
Ekleme 2: Guvenlik Gorevlisi: "Olaydan hemen sonra ambulansi cagirdik ve binayi bosalttik olay derste degil giris katinda oldu."
Olay aninda bina girisindeki guvenlik gorevlisinden aldigim bilgiye gore olay Hikmet Sami Turk dersteyken degil binanin giris katinda olmus. Binaya girdikten sonra Hikmet Sami Turk'un yanina yaklasan canli bombayi Turk'un yakin korumalari vurarak etkisiz hale getiriyorlar. Hemen ardindan guvenlik gorevlisi binanin tam karsisinda bulunan saglik merkezine giderek ambulans istiyor. Ntv de yayinlanan fotograflarda da saldirganin binadan yarali olarak sedye ile cikartilisini goruyoruz. Anlasildigi uzere karnindan vurulmus. Guvenlik gorevlisi olayin hemen ardindan binanin bosaltilmasina baslandigini soyledi. Bilkent U.'de bina girislerinde guvenlik gorevlileri bulunur. Cogu bina 24 saat aciktir. Ozellikle saldirinin oldugu bina 7/24 acik bir bina cunku okulun bilgisayar lab'lari ve bilgisayar merkezi de ayni binada. Genelde okula yabanci birinin girmesi cok kolaydir. Kapida kutuphaneye gidiyorum dediginizde kimlik birakarak iceri girebilirsiniz. Bazen kimlik de sormayabilirler. Ama boyle bir durumda muhtemelen universite girisindeki guvenlik gorevlileri isinden olur. Bu tip olaylari universitenin tamamini hapishaneye cevirerek alamazsiniz. Tehditin yoneldigi insana yakin koruma vermek daha mantikli. Canli bomba olayi onlemesi cok zor bir saldiri turu. Nereden gelecegini asla bilemeyeceginiz bir tehdit. Haftaya universitede bahar senlikleri basliyor. Herhalde universite girisinde cok ciddi guvenlik onlemi almaya baslarlar.
Ekleme 3: Dersler Iptal Edildi
Bilkent Universitesinde bugunku derslerin iptal edildigi ogrenildi.

Hiç yorum yok: