3 Eylül 2009 Perşembe

Houston'da bir Turk lokantasi: Empire Turkish Grill





Isim nedeniyle temmuz ayindan beri ABD'nin Texas eyaletinin College Station kentinde yasiyorum. Gurbette olanlar bilir psikolojisi biraz farklidir. Ozlemeyeceginizi dusundugunuz seyleri bile ozlersiniz. Turk yemeklerini ozellikle kebaplari ozleyecegimi tahmin ediyordum gelmeden once. College Station'da bir Turk restorani henuz yok. Turk yemeklerine en yakini Shiraz Kebop adindaki bir Azeri lokantasinda bulabiliyorsunuz. O lokantayi baska bir yazimizda anlaticaz.
Bir is nedeniyle Houston'a gitmistik. Bir arkadasin tavsiyesiyle Empire Turkish Grill'e gittik. Aslinda listede ikinci siradaydi, ilk sirada olan European Dnr donercisinin kapali olmasindan dolayi Empire Turkish Grill'e gittik. Tercihdeki onemli unsur etlerinin helal kesim olmasiydi.
Buraya gideli aslinda bir kac hafta oldu. Bu kadar gec yazmamin nedeni yazacaklarimin cok iyi seyler olmamasi. Ilk anki hayal kirikligimin biraz yatismasini bekledim.
Mekan salas bir yer. Kapidan girdigimizde bizi soguk bir yuz ifadesiyle bir Turk garson karsiladi. Bu ilk hayal kirikligiydi, masamiza gectik ve menuyu getirdi. Burda herhangi markete bile gitseniz kasiyer once size gulumser "How you doing today?" (Bugun nasilsin?) der. Memleketinden kac bin km uzakta bir Turk lokantasina giriyorsun, karsilayan bir Turk garson, yolda bile karsilassan sirf Turk oldugun icin bir gulumseyip "Hemserim nerelisin ? " demezmisin? Yok. Gayet cool olmaya calisan ama buzdolabi suratli bir tipti. Niye geldiniz der gibi... Sanki bize lutfen hizmet ediyormus gibi bir havasi vardi. Bu zaten tadimizi kacirdi. Cok ac olmasam yemekleri siparis etmeden kalkar giderdim..
Sehrin diger ucundan o kadar ugras sonucu bulduk adresi. Yazinin sonunda hala gitmek isterseniz adresi bulabilirsiniz. Yemek yemeden kalkmayalim dedik. Ben kuzu sis siparis ettim ise Adana kebap soyledi.


Gelelim yemeklere. Kuzu sisden baslayalim. Bir kere et koyun etiydi. Buna ragmen yenmeyecek gibi degildi. Adana kebap daha basariliydi ama... Kritik bir hata vardi burada. Resimlerden de anlasilacagi gibi her iki kebap da pirinc pilavi ile geldi. Kebap pirinc pilaviyla degil bulgur pilavi ile yenir. Houston'da bulgur bulmak zor degil, pahali da degil. Neden pirinc?

Yemegin yaninda yaprak sarmasi da soyledik. Basarili olacagini tahmin etmiyordum zaten ama bir ihtimal dedik. Ici lezzetliydi de sarma o kadar buyuk olmaz ki... Ince olcak biraz. Serce parmagi kadar.


Yemekten sonra tatli istemedik. Caylarimiz geldi. Caydaki durum ise daha beterdi. Bayat icilmicek derecede bir cay. Ince belli bardagin hatrina ictik. Yani deseki efendim cay biraz bayat isterseniz yeni demletiyim. Ne kaybeder? Sanki yarim saat cayin demlenmesini beklicem orda. Tesekkur eder kalkariz.
Neticede asik bir suratla ayrildik ordan. Bir daha da gidermiyiz sanmam...
Aslina bakarsaniz burdaki eksiklikler cok basit ama kritik noktalarda. Ne satarsan sat musteriye gulumseyeceksin, iyi davranacaksin. Kimse senden alisveris yapmak zorunda degil ki. Hem yabanci da degiliz. Neticede ayni ulkeyi paylasiyoruz. Biraz daha sicak davranmasi gerekmezmiydi?
Bu blog'da genelde iyi seyleri yaziyorum. Bu kadar kotu bir degerlendirme ilk kez yeraliyor. Ankara'da Gimri Manti'yi yazdim. Sahipleri tesekkur ettiler. Bir musterileri blog'u okuyup gitmis. Denizli'de Tandir kebap'i yazdik. Guzel olani ove ove bitiremiyoruz. Keske Empire Turkish Grill de guzel olsaydi da onu da burda ove ove bitiremeseydik. Hatta birakin blogu her Houston'a gittigimizde oraya ugrayip kebap yeseydik cok guzel olurdu.

Gitmek isteyenler icin bilgiler:
Empire Turkish Grill
12448 Memorial Dr.
Houston, TX, 77024
Tel 713-827-7475
www.empiretrgrill.com

Hiç yorum yok: